Direktør Jacob Nielsen og formand Lars Fournais. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Direktør Jacob Nielsen og formand Lars Fournais. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

AGF henter tocifret millionbeløb med ny aktieemission:

Erhvervsfolk og bestyrelse lægger pengene

Pengene skal bruges på 'sportslig konsolidering', skriver klubben i en fondsbørsmeddelelse

Superligaklubben AGF har fået en økonomisk indsprøjtning og henter i alt 17,6 millioner kroner hjem på en aktieemission.

Det meddeler klubben i en fondsbørsmeddelelse torsdag.

Selskabet har forhøjet aktiekapitalen med 15,7 millioner kroner, hvilket svarer til 20 procent af den samlede aktiekapital.

Ifølge meddelelsen er det aarhusianske erhvervsfolk og selskabets bestyrelsesmedlemmer, der har købt aktierne.

For godt et år siden fortalte bestyrelsesformand Lars Fournais til Lokalavisen Aarhus, at der inden længe vil komme en ny aktieemission med henblik på at oprette et akademi, og det lader til at være, hvad pengene skal bruges på.

AGF A/S skriver, at kapitalindsprøjtningen sker for at øge den sportslige konsolidering i relation til talentudvikling og Superliga-truppen.

"Herunder investering i opførelse af akademiboliger i forlængelse af de nyopførte klubhusfaciliteter på Fredensvang," lyder det fra selskabet, som oplyser, at det er en del af den sportslige strategi at udvikle lokale spillere til førsteholdet og generere transferindtægter.

Derudover skal noget af beløbet også bruges på en Goal Station.

Det er ikke første gang, at AGF foretager en aktieemission, og det er nok heller ikke den sidste, lod Lars Fournais forstå i sidste års interview.

"Der vil altid være kræfter omkring AGF, der vil bære det videre. Hvis vi har brug for penge, vil vi kunne finde dem ved at gå til vores aktionærer. I vores vedtægter har vi lov til at lave en rettet emission hvert eneste år. Det vil sige, at vi egentlig kan gå ud og få tilført midler hvert år, hvis vi har behov for det."

Klubben forventer et resultat mellem nul og fem millioner kroner for indeværende regnskabsår, hvor der er budgetteret med en ottendeplads og en omsætning på 120 millioner kroner. Man kom ud af seneste regnskabsår med et underskud på ti millioner kroner.

dp

Publiceret 11 April 2019 16:27