Modelfoto.

Modelfoto. Foto: Adobe Stock

SF foreslår minimumsnormeringer i Aarhus

Politikerne i Aarhus skal tage stilling til forslag om minimumsnormeringer i daginstitutionerne

Lørdag 6. april blev der demonstreret rundt omkring i Danmark for minimumsnormeringer i daginstitutioner.

Nu følger SF i Aarhus i slipstrømmen på de utilfredse forældre ved at foreslå indførsel af minimumsnormeringer i Aarhus Kommune.

SF foreslår, at kommunen følger 'anbefalingerne' om 1 medarbejder per 3 børn i vuggestuerne og 1 medarbejder per 6 børn i børnehaverne. Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

”Der er kvoter for fisk, låg på topskatten og prop i antallet af unges uddannelser. Der er aftalt mindsteløn og maksimumudledning, der findes fartgrænser og endda regler for, hvordan og hvor længe, man må opholde sig i en offentlig skov. Nu er det også på tide at vi lytter til forældrene og medarbejderne og sætter en klar nedre grænse for, hvilken dagligdag vi vil tilbyde børn, forældre og medarbejdere i landets vuggestuer og børnehaver,” siger SF's politiske leder i Aarhus og rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom.

SF-Aarhus’ politiske ordfører og medlem af Børn og Ungeudvalget Mette Bjerre uddyber:

”Den seneste tid har været præget af massiv mobilisering af forældre rundt omkring i Danmark og lokalt i Aarhus bag kravet om indførelse af minimumsnormeringer. Herudover har adskillige målinger vist, at et stort flertal af såvel befolkningen som politikere bakker op om indførelse af minimumsnormeringer. Børn lever op til 25.000 timer af deres barndom i institutioner og skoler, og derfor skal de selvfølgelig møde en vuggestue eller børnehave, hvor der er plads og tid til dem, som de nu engang er. De skal ikke spises af med en hverdag, hvor de er nødt til at vente på en voksen, hvis bleen er tung, eller der er behov for en trøstende hånd.”

SF vil finansiere de ekstra medarbejdere ved at hæve kommuneskatten med 0,1 procentpoint. Skattestigningen vil ifølge SF give ekstra indtægter, som skal bruges på folkeskolen, ældreområdet og socialområdet.

Forslaget er på dagsordenen til byrådsmødet onsdag 24. april.

jr

Publiceret 11 April 2019 11:50