Morten Aagaard.

Morten Aagaard. Arkivfoto

Præst i Aarhus vil hjælpe ensomme gamle

Korshærspræst Morten Aagaard er gået ind i kampen mod gamles ensomhed

Morten Aagaard, korshærspræst i Aarhus, har sagt ja til en frivillig bestyrelsespost i Fonden Ensomme Gamles Værn, som hvert år deler tre-fire millioner kroner ud til forskning, formidling og sociale aktiviteter.

"Hver eneste dag i mit arbejde i Kirkens Korshær møder jeg mennesker, som er ensomme, og som har brug for en håndsrækning," siger Morten Aagaard i en pressemeddelelse fra Fonden Ensomme Gamles Værn.

Fonden arbejder for at styrke de gamle mennesker, der har mindst – socialt og økonomisk. Faktisk har Morten Aagaard som korshærspræst selv opnået støtte til udflugter for socialt udsatte ældre i Aarhus, og han har konstateret, hvor stor glæde turene har spredt.

"Fonden Ensomme Gamles Værn har en nærhed og hjertevarme, og bevillinger gives ikke for at få en gevinst retur. Mange fonde i dag kræver evidens og prognoser, mens Fonden Ensomme Gamles Værn er en udstrakt hånd til et medmenneske," siger Morten Aagaard.

Ti år for de fattige

Tidligere var han i ti år generalsekretær for Bibelselskabet og derefter i ti år direktør for Lego's sociale fonde, og i 2013 blev han leder for Kirkens Korshær i Aarhus. Her fik han i samarbejde med kommunen åbnet byens første fixerum i kirkens kælderlokaler, inden han i 2016 skiftede lederkasketten ud med pibekraven og blev korshærspræst.

Morten Aagaard beskriver sit arbejdsliv som ti år for de hellige, ti år for de rige, og nu er han i gang med ti år for de fattige.

"Det handler ikke om at støtte projekter, der skal være de bedste eller de største. Det handler om at drage omsorg for andre mennesker," siger Morten Aagaard.

jr

Morten Aagaard (født 1962)

Begge Morten Aagaards forældre var teologer, og han blev selv cand.theol. fra Aarhus Universitet i 1989. Når han ikke lige er i Kirkens Korshærs lokaler, hvor der blandt andet er en døgnåben varmestue, fixerum og værksted, er han muligvis i Sct. Pauls Kirke. Korshærs-præstens stilling omfatter nemlig også sognearbejde i Sct. Pauls Kirke. Han er gift med tandlæge Anette Aagaard, og parret har to børn og et barnebarn.

Fonden Ensomme Gamles Værn

Fonden er forskningsorienteret, humanitær og står også for den sociale indsats Fortæl for Livet. Ensomme Gamles Værn blev stiftet i 1910, og fondens midler stammer blandt andet fra indsamlinger og arv. Der uddeles støtte til nye initiativer, der særligt tilgodeser marginaliserede grupper som flygtninge og indvandrere, hjemløse og andre socialt udsatte. Bestyrelsen bevilger midler fire gange årligt.

Publiceret 11 April 2019 08:22