Grauballemanden hjemsted er den blot 12. turistattraktion i Danmark, der får tre stjerner af Michelinguiden. Pressefoto

Grauballemanden hjemsted er den blot 12. turistattraktion i Danmark, der får tre stjerner af Michelinguiden. Pressefoto

Moesgaard Museum får tildelt tre Michelinstjerner

Den franske guide vurderer, at det aarhusianske museum er værd at rejse efter

Der er en hel del palaver, når Michelinguiden uddeler stjerner til restaurantscenen, men knap så meget, når det er turistattraktioner, der får fine ord med på vejen fra de franske feinschmeckere.

Guiden til restauranterne er Michelins røde guide, men mange ved nok ikke, at der også findes en særskilt guide for attraktioner, den grønne guide.

Det er i denne, at Moesgaard Museum har fået den største hæder - tre stjerner, oplyser museet.

Det betyder, at Michelins anmeldere mener, at det er værd at rejse for at opleve museet, der har verdens bedst bevarede moselig, Grauballemanden.

Tolvte i Danmark

Moesgaard Museum har tidligere haft to stjerner, men kan nu glæde sig over at være med blandt de ypperste attraktioner i verden.

Michelin-anerkendelsen af Moesgaard Museum følger i kølvandet på den TripAdvisor-rating, som museet modtog i 2018, hvor brugerne af Tripadvisor uddelte Travellers Choice 2018 prisen som nummer 1 blandt de ti mest populære museer i Danmark.

Moesgaard Museum er den anden attraktion i Aarhus, der har tre stjerner. Den ære tilfaldt Den Gamle By helt tilbage i 2001.

I Danmark har blot 12 seværdigheder tre stjerner. De to aarhusianske turistattraktioner er de eneste i Jylland. Resten befinder sig på Sjælland.

dp

Publiceret 11 April 2019 18:19