Niels Fuglsang. Pressefoto

Niels Fuglsang. Pressefoto

Debat:

En stemme på DF til EU er en stemme på det yderste højre

DF samarbejder med dem, der vil opløse EU og splitte Europa, skriver aarhusiansk kandidat til Europa-Parlamentet

Af
Niels Fuglsang, Socialdemokratiet i Midtjyllands spidskandidat til Europa-Parlamentet.

Adresse: F.G.E. Rostrups Vej 18, st. 8000 Aarhus C

Dansk Folkeparti har nu meddelt, at partiet vil danne alliance med blandt andre Marine Le Pen og Geert Wilders forud for forårets valg til Europa-Parlamentet. Det er en klar besked om, at Dansk Folkeparti på trods af tidligere forsikringer om det modsatte tilhører den yderste højrefløj.

Ved sidste valg til Europa-Parlamentet lagde Dansk Folkeparti afstand til den franske Marine Le Pen og hendes parti Front National. Dem ville man sandelig ikke sidde i gruppe med. Det var for ekstremt, og Dansk Folkeparti var jo ikke ude på den ekstreme højrefløj, måtte man forstå.

I dag har piben fået en anden lyd. Ved et stort anlagt møde i Milano kunne Dansk Folkepartis førstemand i Europa-Parlamentet sammen med ledere fra den yderste højrefløj fra en række EU lande annoncere, at man vil danne en ny højreorienteret gruppe i det nye Europa-Parlament. Marine Le Pen er med i den nye gruppe, men det generer tilsyneladende ikke DF længere.

Det står derfor klart, at Dansk Folkeparti som et midterparti er det rene bluff. Dansk Folkeparti hører til helt ude på højrefløjen sammen med deres allierede, der støtter op om Brexit og ikke ønsker at samarbejde om tidens udfordringer såsom klima, skattely og migrationsudfordringen. Den nye højreorienterede gruppe har ambitioner om at blive den største i Europa-Parlamentet, lød det fra mødet i Milano.

Det er i det mindste en ærlig melding, som efterlader vælgerne med et klart valg mellem dem, der vil samarbejde, og dem, der sammen med DF på det yderste højre vil opløse EU og splitte Europa. Jeg glæder mig til debatten frem mod Europa-Parlamentsvalget den 26 maj.

Publiceret 08 April 2019 17:37