Påskeboom: Nu stiger udbuddet af sommerhuse

Efter en sløv vinter begynder udbuddet af sommerhuse altid at stige i marts – op til påsken, hvor antallet af fremvisninger også stiger kraftigt

sommerhuse Fuglene kvidrer udenfor, aftnerne bliver lysere og danskerne begynder at drømme om sol og sommer. Det er forår, påsken står for døren, og det er nu, sommerhussæsonen starter.

Ifølge tal fra Boligsiden.dk stiger udbuddet af sommerhuse altid i marts måned – op til påsken, og i Østjylland er stigningen de seneste fem år i gennemsnit 12 procent fra januar til marts.

”Markedet for sommerhuse er meget sæsonpræget, og vi ved af erfaring, at køberne kommer med foråret. Det ved sælgerne selvfølgelig også, og derfor pibler der nye sommerhuse ind på markedet op til påske,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Senere salg

Det betyder ikke, at køberne slår til i påsken. Tal fra homes fremvisningsindeks viser, at påskeugen er højsæson for fremvisninger af sommerhuse, mens handlen topper senere.

”Det er naturligt, at påskeferien bliver brugt til at se interessante sommerhuse an, inden et køb typisk falder på plads senere på foråret eller i starten af sommeren, hvor det begynder at blive vejr til at sole sig på terrassen og dyppe tæerne i havet,” siger Birgit Daetz.

-vik

Stigning i salg

Østjylland 12 %

Aarhus Kommune 13 %

Hedensted Kommune 11 %

Norddjurs Kommune 8 %

Odder Kommune 11 %

Samsø Kommune 2 %

Silkeborg Kommune 10 %

Syddjurs Kommune 18 %

Gennemsnitlig stigning i sommerhusudbuddet fra januar-marts i perioden 2015-2019. Kilde: boligsiden.dk

Publiceret 07 April 2019 09:00