Maja Rasmussen er klar med en ny børnetøjsbutik i Malling.

Maja Rasmussen er klar med en ny børnetøjsbutik i Malling.

FabeLaban:

Ny børnetøjsbutik åbner i Malling

35-årige Maja Rasmussen slår dørene op til en børnetøjsbutik, hvor hun selv har designet det hele

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

tøj Egentlig ville hun have været veterinærsygeplejerske eller dyrepasser, men en graviditet gjorde, at hun kom på helt andre tanker.

Maja Rasmussen fra Malling begyndte at sy tøj til sin søn, da hun ventede ham i 2011.

"Det greb om sig, og min søn kunne ikke bruge alt det tøj, jeg syede, så jeg begyndte at sælge det på en hjemmeside, og jeg fik en følelse af, at det nok i virkeligheden var den vej, jeg skulle gå," siger Maja Rasmussen med et stort smil.

Selv om hun ikke blev hverken veterinærsygeplejerske eller dyrepasser, så har hun ikke sluppet kærligheden til dyrene. Hun designer nemlig en del af sine stoffer selv, og her er der både katte, hunde og afrikanske dyr på.

"Jeg rejste til Afrika for første gang i 2008 - alene. Her arbejdede jeg med rehabilitering af dyr. Jeg har siden været i Afrika fire gange mere, og jeg har altid taget en masse billeder af de vilde dyr, som jeg er optaget af. Dem bruger jeg på mine prints," siger Maja Rasmussen.

Butik i en garage

Hendes interesse for at sidde bag symaskinen blev ikke mindre, da sønnen var født, og heller ikke da det næste barn kom. Da hun sammen med sin mand byggede hus i Malling, blev der lavet et rum til hendes hobby, men den voksede sig større, og tøjet kunne ikke være i værelset.

"Jeg åbnede min hjemmeside i 2014. Min mand købte en garage og de omkringliggende grunde her i Malling, og garagen er nu indrettet til min butik. Jeg flyttede herned sidste år, så jeg kunne sidde og sy, og nu har jeg altså besluttet at springe ud i det og åbne butikken med salg," fortæller den ihærdige syerske, der slår dørene op til sin butik FabeLaban lørdag 6. april.

Navnet

Hun har valgt at døbe butikken FabeLaban, fordi det er en sammentrækning af fabeldyr og så laban. Selve logoet til butikken er et lille fabeldyr, som den ældste søn på seks år har tegnet.

Det er ikke det eneste, han har været med til i butikken. Der er for eksempel en hel rulle stof, som han har designet. Maja har nemlig samlet en del af hans tegninger og lavet det til et print.

"Det er han ret stolt af," siger den 35-årige mor med et smil.

Børnene er inspiration

I det hele taget bliver hun ofte inspireret af børnene og så dyr. Når hun sidder og tegner med sine to sønner, og når hun kigger på sine billeder fra Afrika-turene.

"Mine børn er en stor drivkraft for mig, og de får lov til at være prøveklude, når jeg syr - og deres skabe kan slet ikke lukkes af alt det tøj, der er i dem," griner hun.

Imens hun har syet til børnene, begyndte hun også at sy til sig selv, og som med børnetøjet greb det også om sig, og hun sælger derfor også en lille smule kvindetøj i forretningen.

Hun glæder sig til at byde kunderne indenfor i den lille garage, der er omdannet til butik og håber, at hun samtidig kan være med til at inspirere andre til at åbne en forretning i Malling, så der kan komme lidt mere handelsliv i byen.

FabeLaban

    Butikken ligger Ajstrupvej 8 i Malling

    Foruden tøj sælger hun blandt andet barnevognspuder, suttekæder og nusseklude

    Der er børnetøj i størrelse 56-110 og dametøj i størrelse s/m

    Der er åbent hver onsdag samt første lørdag i måneden

Publiceret 06 April 2019 08:00