Henrik Fisker vil nu gå ind i markedet for masseproducerede elbiler. Foto: Fisker Inc.

Henrik Fisker vil nu gå ind i markedet for masseproducerede elbiler. Foto: Fisker Inc.

Dansk bildesigner til angreb mod Tesla

Bildesigneren og iværksætteren Henrik Fisker viser elektrisk SUV, som skal være spydspidsen på en serie af tre nye elbiler

Af
Jens Overgaard

el-biler Udviklingen i verdenen af elektriske biler går hurtigt.

Det er kun kort tid siden, at den danske bildesigner og elbil-pioner Henrik Fisker viste den smukke elektriske Emotion, der er en konkurrent til Tesla S, og som er på vej mod produktion.

Imidlertid gearer Henrik Fisker nu op og viser konceptet for en elektrisk SUV, der skal komme i 2021 og være forløberen for en serie på tre nye elbiler, der skal kunne masseproduceres.

Konkurrent til Tesla Y

Den nye model er en direkte konkurrent til den netop viste Tesla Model Y. Den er vist med et litium-ion-batteri, som driver en elmotor på hver aksel og giver en rækkevidde på 480 km.

Modellen, der endnu ikke har fået noget navn, skal koste under 40.000 dollars i USA og dermed være på linje med Tesla Model Y.

Den udspringer fra Fisker Inc., som er Henrik Fiskers californisk baserede produktions-og udviklingsfirma. Suv'en kan meget vel ende med at komme på markedet før den mere luksuriøse Emotion.

Det blev i første omgang meldt ud, at Fisker Emotion skulle produceres med de avancerede solid state-batterier, der har længere rækkevidde end litium-ion-batterierne og vil give Emotion mulighed for at køre 800 km på en opladning og lades op på få minutter. Men i første omgang kommer bilerne fra Fisker formentlig med sidstnævnte, da solid state-teknologien endnu ikke er helt udviklet.

Publiceret 06 April 2019 05:00