Karin Høy bliver trist af det affald, der flyder i gaderne.

Karin Høy bliver trist af det affald, der flyder i gaderne. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Trøjborg-kvinde tager affaldssækken i egen hånd

Karin Høy er træt af alt det affald, der flyder i gaderne, så for anden gang arrangerer hun sin egen skraldeindsamlingsdag

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

skrald 72-årige Karin Høy fra Trøjborg bliver trist af at se, det flyder med affald i gaderne. Med ordene 'en gang Trøjborg - altid Trøjborg. Kom og vær med i fællesskabet - gør Trøjborg renere og smukkere,' opfordrer hun igen i år folk til at komme ud og samle skrald i et par timer.

Sidste år var første gang, hun tog initiativ til sin egen skraldeindsamling. Det gentager hun i år lørdag 6. april klokken 10, og i år håber hun, at endnu flere møder op - faktisk håber og tror hun, at der kommer omkring 40 mennesker og hjælper med at samle skod, skrald og andet affald.

"Jeg vil gerne vise ansvarlighed og samfundssind. Jeg bliver så trist ved al den affald og ligegyldighed, der er. Og jeg synes, det er trist, at børn skal gå og samle op efter os voksne," siger Karin Høy og henviser til sidste uges affalds- og cigaretskodsindsamling, som de aarhusianske børn tog sig af.

Lokalområdet bakker op

Karin Høy har været rundt i flere af de lokale forretninger, som har valgt at bakke op om dagen, så alle dem der samler skrald får hver et nummer udleveret. Når de er færdige med dagen, kan de blandt andet få grillpølser, kaffe og slik.

Det er cigaretskod som dette, der gør Karin Høy trist, når hun bevæger sig rundt på Trøjborg.

Det er cigaretskod som dette, der gør Karin Høy trist, når hun bevæger sig rundt på Trøjborg. Foto: Privat

"Min egen tandlæge Marianne Lund har klinik her, men hun bor her ikke, og alligevel hjælper hun til. Det samme gør Helle Randlev fra Lokalcenter Kirkegårdsvej. Hun kommer med skovl og kost og har lovet at gøre regnvejrsrender i Tordenskjoldsgade rene, for de er fyldt med cigaretskod, så det er dejligt," siger Karin Høy, der i år har fået henvendelse fra Trøjborg Riisvangen Fællesråd, som gerne vil hjælpe til med skraldedagen.

For at gøre folk i lokalområdet opmærksom på skraldedagen smider hun flyers i postkasser, ligesom de også bliver hængt op rundt omkring i området blandt andet i butikker.

Gratis grej

Karin Høy får udleveret al grejet til affaldsdagen gratis på genbrugsstaionen i Eskelund.

Når dagen er omme, og Trøjborg skinner uden affald, kommer Aarhus Kommunes folk og henter det hele klokken 14 ved apoteket, hvor det hele bliver samlet.

Karin Høy har inden skraldedagen været ude og kigge i området og på sin vej mødte hun blandt dette affald.

Karin Høy har inden skraldedagen været ude og kigge i området og på sin vej mødte hun blandt dette affald. Foto: Privat

"Vi er meget glade for, at det bliver fjernet - og så ovenikøbet på en lørdag," fortæller Karin Høy, der bruger mange timer på at få affaldsdagen op at stå.

Men hun gør det gerne.

"Vi skal være stolte af at have en ren og flot by, og så længe jeg kan holde til det, bliver jeg ved med at arrangere skraldedagen den første lørdag i april. Vi skal have en flot by - også i fremtiden og til de turister, der kommer til byen," siger den ihærdige Trøjborg-dame.

Skraldedag

    Hvis man vil være med, skal man møde op ved apoteket på Trøjborg klokken 10 lørdag 6. april

    Der bliver samlet skrald ind i firkanten, der dannes af følgende veje Trøjborgvej, Aldersrovej, Skovvangsvej og Dronning Margrethes Vej

    Der bliver udleveret veste, handsker, sække og en grab til at samle affaldet op med

    Når dagen er slut, kan man få adgang til grillpølser fra Løvbjerg, kage fra Fru Nielsen, kaffe og krus fra Tandlæge Marianne Lund, kaffe på kanden fra Café K, juice og slik fra Støvsugerhjørnet og frugt fra Ana Frugt og Grønt

Publiceret 05 April 2019 10:00