1. januar overtog Danh Cong Nguyen. Planer er at både børn og voksne skal tage virksomheden til sig. Derfor vil virksomheden snart blive rebrandet under navnet EventPark Aarhus.

1. januar overtog Danh Cong Nguyen. Planer er at både børn og voksne skal tage virksomheden til sig. Derfor vil virksomheden snart blive rebrandet under navnet EventPark Aarhus.

Ny ejer vil have voksne i Legelandet i Brabrand

1. januar overtog Danh Cong Nguyen Legelandet.dk. Et navneskift til EventPark Aarhus og nye aktiviteter skal sørge for, at både børn og voksne fremover vil tage stedet til sig

Af
Anders Munk Povlsen

Nystartet Han har ingen børn selv. Alligevel kunne 29-årige Danh Cong Nguyen ikke holde sig tilbage fra at tage udfordringen op, da han fik muligheden for at købe Legelandet.dk i Brabrand.

”Jeg har altid været inde for underholdning og event, og jeg er stadigvæk et legebarn. Så det passer rimelig godt med min personlige interesse at arbejde med det her område,” siger han.

Danh er født og opvokset i Brabrand. Igennem de seneste syv år har han drevet Aarhus Hardballbane, som er nabo til Legelandet.dk. Lejekontrakten på grunden, hvor banen ligger, er dog opsagt per september i år. Derfor skulle Danh enten finde et nyt sted til banen eller noget helt andet at lave. Her kom det krisestedte Legelandet.dk ind i billedet.

29-årige Danh Cong Nguyen har overtaget Legelandet.dk i Brabrand. Siden januar har han ikke fået løn for at investere alt i virksomheden. Han påtager sig alle opgaver lige fra skrivebordsarbejde til rengøring.

29-årige Danh Cong Nguyen har overtaget Legelandet.dk i Brabrand. Siden januar har han ikke fået løn for at investere alt i virksomheden. Han påtager sig alle opgaver lige fra skrivebordsarbejde til rengøring.

”Der har været et underskud, så hvis jeg ikke havde taget over, så var Legelandet lukket. Jeg har kørt Aarhus Hardballbane i syv år, men det blev lidt monotont i længden. Jeg har arbejdet for den gamle ejer i Legelandet.dk tidligere. Så da der opstod en mulighed for at overtage det, fik jeg lov til at kigge regnskaber igennem, og så endte det med, at jeg sagde ’ja tak’ til at tage over,” siger Danh Cong Nguyen.

Legelandet.dk bliver til EventPark Aarhus

Siden overtagelsen 1. januar har Danh Cong Nguyen arbejdet på at udvide Legelandet.dks målgruppe. Blandt andet er en rebranding under navnet 'EventPark Aarhus' på vej.

”Vi arbejder på en stor rebranding af hele området. Legelandet.dk er et kendt brand. Det største problem med navnet er, at folk automatisk forbinder Legelandet med børn. Men i og med at cirka 50 procent af vores aktiviteter herude er til voksne, så er det ikke supersmart,” siger han.

Det nye navn vil også føre nye aktiviteter med sig. Der er allerede kommet en laserskydearena til, og inden for de kommende uger åbner også et E-sportscenter. På sigt er det også tanken, at blandt andet en brætspilscafé og et escaperoom skal være en del af EventPark Aarhus udbud. Håbet er at både privatpersoner, men i særdeleshed firmaer vil tage stedet til sig.

”Vi vil gerne være det foretrukne underholdningsområde både for børn og voksne, så en vilkårlig dag eller aften, hvor der sidder 5-6 kammerater, og ikke ved hvad de skal, så skal den første tanke være: ’lad os tage i EventPark Aarhus i Brabrand’,” siger Danh Con Nguyen.

Har satset alt: Rengøringshjælp kommer før løn

Danh Con Nguyen har satset alt og hæfter personligt for eventuelle underskud i Legelandet.dk. Derfor presser han sig selv hårdt, og påtager sig alle opgaver.

”Jeg laver lidt af det hele. Jeg planlægger, står for besvarelse af emails og jeg står for næsten alt promovering. De dage, hvor der ikke er medarbejdere udenfor, der står jeg også ved kassen. Når alle kunder er gået, står jeg også for rengøringen. Så hver gang klokken er seks, bruger jeg 3-4 timer på at gøre rent. Det er et helvede at gøre, men det er jeg nødt til at gøre for at spare nogle penge,” siger han.

Derfor er Danhs første mål med virksomheden, ikke som de fleste andre iværksætteres at kunne udbetale løn til sig selv.

”Lige så snart vores økonomi kan bære det, så bliver der indhentet rengøring, for jeg er så træt af det lige nu, tre måneders rengøring, det er nok til at kaste op over,” siger han med et smil.

Publiceret 05 April 2019 06:00