Arkivfoto:

Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Rådmand vil sikre bedre p-forhold til gæster i Aarhus

Rådmand Bünyamin Simsek (V) appellerer til Aarhus Byråd om at genoverveje beslutningen, der kun giver gæster til beboere i Aarhus to timers parkering

En stor del af Trøjborg skal i de kommende måneder have indført beboerparkering kombineret med to-timers parkering for gæster, når Teknik og Miljø implementerer den parkeringspolitik, som et flertal i byrådet vedtog i april sidste år mod rådmandens indstilling. Den planlagte løsning betyder kort fortalt, at man enten skal have en beboerlicens eller flytte bilen igen efter to timer, hvis man vil parkere på Trøjborg.

Sådan er det allerede i forvejen andre steder i Aarhus, men rådmand Bünyamin Simsek er ikke tilhænger af den løsning.

”De vilkår mener jeg ganske enkelt ikke, at vi kan være bekendt at tilbyde beboerne i området. Forældre kan ikke køre til Aarhus og besøge deres børn, og vil man i biografen, er man tvunget til at lede efter kortfilm. Det holder ikke,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Rådmanden har derfor bedt Teknisk Udvalg om at genbesøge sagen på onsdagens møde og bekræfte, at byrådsflertallet er bekendt med konsekvenserne af deres tidligere beslutning.

I løbet af 2019 og 2020 vil to timers parkering også blive en realitet i resten af Aarhus C, efterhånden som parkeringspolitikken bliver rullet ud. Det er blandt andet beboere på dele af Frederiksbjerg, Langenæs og i Ceres Byen, som alle vil stå med samme udfordring.

Tidligere kunne problemet imødekommes ved at købe såkaldte gæstelicenser i beboerparkeringsområder. Den mulighed forsvandt dog ved årsskiftet, da det viste sig, at Aarhus Kommune ikke havde lovhjemmel til at udbyde denne service.

jwh

Publiceret 04 April 2019 13:03