Pia Møller og Jesper Melchjorsen står bag videnskabsfestivalen ScienceSjov. Foto: Egaa Gymnasium

Pia Møller og Jesper Melchjorsen står bag videnskabsfestivalen ScienceSjov. Foto: Egaa Gymnasium

Nytænkende lærere fra Egaa Gymnasium hædret med fornem pris og 250.000 kroner

Jesper Melchjorsen og Pia Møller fra Egaa Gymnasium hyldet for at stable videnskabsfestival på benene

På Egaa Gymnasium har to lærere gjort en ekstra indsats for at gøre fysik, kemi og de andre naturvidenskabelige fag interessante for eleverne.

Det er de nu blevet hædret for.

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2019 er nemlig blev tildelt Jesper Melchjorsen og Pia Møller. Det skriver gymnasiet i en pressemeddelelse.

"For mig er det lige så meget elevernes pris, som det er vores, fordi de har været med os på denne fantastiske rejse," siger Pia Møller.

Rejsen består i, at den engagerede lærerduo har taget initiativ til en videnskabsfestival på skolen kaldet ScienceSjov, hvor gymnasiets elever er værter for mere end 1.000 børn og voksne. Her udfordrer eleverne de besøgende med stande, hvor Harry Potter-kemishow, krabbekravl og DNA-boden giver indblik i, at naturvidenskab også kan være sjovt.

"Det er så tydeligt, at både Pia og Jesper brænder for deres fag, og det smitter af på alle os elever. De tror på os, og derfor tror vi på os selv," skrev eleverne i indstillingen, som blev indsendt af rektoren.

Jesper Melchjorsen og Pia Møller stablede ScienceSjov på benene for, at eleverne kunne anskue naturvidenskaben fra en anden vinkel.

Dominerer forskerfinale

"Gymnasiealderen er fed, fordi det er her, de unge mennesker bliver voksne, og vi er med til at præge dem til at blive fornuftige voksne. Om de vælger en naturvidenskabelig uddannelse er ikke så vigtigt. Vi skal bare åbne deres øjne for, at det også er en spændende mulighed," siger Pia Møller.

"Det er utroligt fedt, hvis vi formår at tænde en ild i de unge mennesker, men det rør mig ikke, hvis de vælger en anden uddannelse. For mig handler det om, at de skal være afklaret omkring, hvad der interesserer dem, og at der er andet inden for naturvidenskaben end eksempelvis medicinstudiet," istemmer Jesper Melchjorsen.

På rektors kontor er de to underviseres engagement og kreative tilgang i den grad blevet bemærket.

"De har fået skabt et stærkt fællesskab omkring en fælles naturvidenskabelig interesse. Det har blandt andet ført til, at gymnasiets elever i den kommende finale for unge forskere har sat sig på 20 procent af pladserne. Det er helt forrygende flot," fortæller rektor Martin Ingemann.

Med hæderen følger 250.000 kroner. De 50.000 er til deling, mens resten tilfalder gymnasiet, som skal bruge pengene til at udvikle den naturfaglige undervisning.

dp

Publiceret 04 April 2019 19:45