Arkivfoto.

Kommunen afviser ny placering til omstridt reklameskærm

Ejeren af den meget omtalte reklameskærm i Viby har fået afslag fra kommunen om at flytte skærmen til en ny placering på bygningen ved Viby Torv

Af
Jonas Wrede Hansen

I 2017 blev der skrevet en del om den store reklameskærm på en bygning ved Viby Torv. Den vakte en del modstand, og selvom Aarhus Kommune for 19 måneder siden krævede skærmen fjernet, så står den der endnu. En periode med klager fra ejeren til både Statsforvaltningen og Planklagenævnet over kommunens påbud har gjort processen lang.

Nu skriver JP Aarhus, at der er nyt i historien om reklameskærmen. For ejeren af skærmen, firmaet Track One, har forsøgt at få skærmen gjort lovlig ved at søge tilladelse til at flytte skærmen fra taget ned på facaden. Men det har Aarhus Kommune nu afvist, skriver mediet.

"Det ansøgte vurderes i forhold til omfang og placering på bygningens hjørne samt i forhold til lys og skiftende billeder at få et markant og dominerende udtryk, der er usædvanligt og skæmmende i forhold til skalaen og karakteren af det nærliggende boligområde og generende for naboerne," skriver kommunens sagsbehandler i Byggeri under Teknik og Miljø ifølge JP Aarhus.

Siden oktober 2018 har reklameskærmen desuden været politianmeldt, da ejeren ikke fulgte kommunens påbud om at slukke for den. Den sag er dog endnu ikke blevet færdigbehandlet, oplyser anklager i sagen Marianne Birch til JP Aarhus.

Politiker har reklameret på skærmen

I august 2017 blev skærmen også anmeldt af Aarhus Kommune til politiet. Dengang blev sagen dog for første gang givet til Planklagenævnet. På trods af politianmeldelsen valgte Annette Roed, som dengang stillede op til regionsvalget for Socialdemokratiet, at reklamere på skærmen.

"Det er en politisag. Så længe, at den ikke er blevet taget ned eller slukket, går jeg ud fra, at den ikke er ulovlig eller i strid med reglerne," fortalte hun dengang og fortsatte:

"Vi lever heldigvis i et land, hvor man er uskyldig, til andet er bevist."

Ifølge JP Aarhus skal politikerne i Aarhus Byråd i løbet af foråret drøfte et sæt nye spilleregler for digitale reklameskærme.

Publiceret 04 April 2019 08:45