Peer H. Kristensen stopper som direktør hos VisitAarhus

Peer H. Kristensen stopper som direktør hos VisitAarhus Pressefoto.

VisitAarhus' direktør stopper efter syv år med markant turismevækst

VisitAarhus meddeler i en pressemeddelelse, at direktør Peer H. Kristensen har valgt at stoppe

Peer H. Kristensen har for kort tid siden meddelt bestyrelsen, at han stopper som direktør i VisitAarhus. Det oplyser turistorganisationen i en pressemeddelelse. Det sker efter syv år på posten.

Med kufferten fuld af initiativer tjekkede Peer H. Kristensen i 2012 ind hos VisitAarhus. Han nedlagde det traditionelle turistkontor og lancerede en innovativ, digital kommunikation i tråd med behovet hos den moderne turist. Siden er hotelovernatningstallet i Aarhus fra 2011 og frem til 2018 steget markant fra 496.000 til 892.000, og alene krydstogtturismen er mere end fordoblet.

”Peer er en dygtig forretningsudvikler, og han har ydet en formidabel indsats i spidsen for VisitAarhus. Han har en helt speciel evne til at skabe værdifulde strategiske samarbejder og kombineret med hans mod og vilje til at gå innovativt og moderne til værks, har han opbygget en destination, der er tordnet ind på alverdens internationale hitlister over steder, man skal opleve. Jeg havde gerne set Peer blive lidt længere, men han efterlader en destination i topform, og det er jeg ham meget taknemmelig for,” siger bestyrelsesformand for VisitAarhus, Sten Tiedemann, i en pressemeddelelse.

Peer har været krumtap for en lang række begivenheder, og han har formået at bruge enhver lejlighed til at skubbe Aarhus frem i kendskabsbussen og sætte fokus på byen som et internationalt hotspot for konference-, krydstogt- og feriegæster. Dette ikke mindst da det efter flere års strategisk tilløb, lykkedes Aarhus at vinde titlen som Europæisk kulturhovedstad, hvor byen således i 2017 var vært for det hidtil største antal overnattende gæster nogensinde. Endnu en bedrift var det også, da tallene for turismen i 2018 for nylig rullede ind og viste, at Aarhus fortsat holder niveau med kulturhovedstadsåret.

”Direktørrollen i VisitAarhus var et drømmejob for mig, og det har været en utrolig spændende opgave at løfte Aarhus op som en internationalt anerkendt destination i tæt samarbejde med top-engagerede medarbejdere, bestyrelse og samarbejdspartnere. Jeg vil takke alle for et fantastisk godt samarbejde. Det er ikke nogen nem beslutning at forlade posten, men jeg har sagt ja tak til en ny udfordring, som jeg endnu ikke kan afsløre,” siger Peer H. Kristensen i pressemeddelelsen.

Peer kan desuden se tilbage på syv år med kraftig vækst i turismeomsætningen. Indtægterne fra turismeforbruget er således ifølge VisitAarhus steget fra tre milliarder kroner i 2011 til 4,9 milliarder kroner i 2016, hvor den seneste opgørelse blev foretaget. Skatteprovenuet fra turismen er i samme periode vokset fra en milliard kroner til 1,6 milliarder kroner og er fortsat stigende, lyder det i pressemeddelelsen.

Peer H. Kristensen forlader sin post som direktør i VisitAarhus med udgangen af maj 2019. Processen for at finde en ny direktør for VisitAarhus sættes nu i gang, oplyses det i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 03 April 2019 11:49