David fra Tranbjerg (til venstre) og Uri fra Beder deltager i TV-programmet Keramikkamp på TV 2.

David fra Tranbjerg (til venstre) og Uri fra Beder deltager i TV-programmet Keramikkamp på TV 2. Foto: Lars E./TV 2

Keramikkamp: Uri fra Beder og David fra Tranbjerg deltager i nyt underholdningsprogram på TV 2

To hobbykeramikere fra Aarhus viser sig frem på TV og dyster om anerkendelse

Keramikkamp er et nyt underholdningsprogram på TV 2, hvor ti hobbykeramikere dyster om at blive Danmarks bedste.

To af deltagerne bor syd fra Aarhus: 53-årige Uri Ravitan fra Beder og 37-årige David Ramirez Gomez fra Tranbjerg.

Uri kommer fra Israel, men har boet i Danmark i over 30 år og betragter Danmark som sit hjem. Han bor alene og har to piger fra et tidligere forhold på 13 og 30 år. Uri har været kok i mange år og havde derefter eget tøjfirma i 20 år. Han har taget et år ud af sin kalender for at finde ud af, hvad han skal med sit liv, og efter 14 års pause har Uri genoptaget sin hobby med ler og keramik.

37-årige David kommer fra Colombia og blev for ti år siden forelsket i en dansk pige. De er nu gift og har netop købt hus i Tranbjerg, hvor David har indrettet keramik-værksted. Han arbejder som kunstner, men er relativ ny indenfor keramikken og finder inspiration i afsavnet til hjemlandet Colombia.

Keramikkamp sendes otte onsdage på TV 2 første gang onsdag 3. april klokken 20. Pelle Emil Rex Hebsgaard er vært for programmerne, hvor deltagerne bliver udfordret i forskellige opgaver og teknikker.

Deltagerne bliver bedømt af keramikerne Pi Björg og Michael Geertsen, der hver uge kårer ugens keramiker og hvem, der må forlade konkurrencen. I sidste program kåres den, der har overblikket, idéerne og hænderne til at forme sig til sejren.

TV 2 oplyser i en pressemeddelelse, at keramik for tiden hitter blandt danskerne, og at der er lange ventelister på keramikskoler og kurser.

jr

Publiceret 03 April 2019 14:00