3.730 papirhjerter er et symbol på antallet af børn, der lever under fattigdomsgrænsen i Aarhus Kommune.

3.730 papirhjerter er et symbol på antallet af børn, der lever under fattigdomsgrænsen i Aarhus Kommune. Privatfoto

Derfor er der plantet 3.730 hjerter i Rådhusparken

3.730 små røde papirhjerter er blevet plantet i Rådhusparken og udgør tilsammen et stort rødt hjerte

I mandags blev der 'plantet' 3.730 små røde papirhjerter i Rådhusparken i Aarhus. Ét hjerte for hvert barn som ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråds beregninger lever under fattigdomsgrænsen i Aarhus Kommune.

De 3.730 små papirhjerter udgør tilsammen et stort og ret synligt rødt hjerte på den ellers grønne græsplæne mellem Aarhus Rådhus og Ridehuset.

Set fra rådhuset.

Set fra rådhuset. Privatfoto

”Fattigdom er et usynligt problem. Jeg tror, mange har en forestilling om, at vi har en stærk og velfungerende velfærdsstat, der holder hånden under de svageste, men virkeligheden er desværre, at de seneste års fattigdomsreformer betyder, at mange familier ikke har råd til både huslejen, mad, tøj og sko til deres børn," siger Malene Vinther Christensen i en pressemeddelelse fra Næstehjælperne Aarhus, der står bag aktionen i Aarhus.

Aktionen er en del af en landsdækkende kampagne, der skal sætte fokus på stigende ulighed og fattigdom i Danmark. Kampagnen begyndte 16. marts i år, hvor Næstehjælperne satte 64.500 hjerter op for alle landets fattige børn i Fælledparken i København.

Privatfoto

Frivillige Næstehjælpere har i månedsvis arbejdet på at lave hjerterne, der nu er sendt ud i de fleste af landets kommuner. I Rådhusparken i Aarhus kan man se hjerterne frem til 8. april.

Næstehjælperne

Er et landsdækkende netværk, der blev dannet i København i 2016 efter indførelsen af kontanthjælpsloftet, 225-timers-reglen og integrationsydelsen. Flere tusind medlemmer formidler dagligt alt fra mad til legetøj i lokale grupper, og de hjælper hinanden med gode råd til gratis kulturarrangementer for børn og billige madplaner. Hjælp og protest går hånd i hånd, og bevægelsen laver således også aktioner som hjertepapiraktionen, der har til formål at gøre både borgere og politikere opmærksom på negative konsekvenser af reformerne.

Publiceret 03 April 2019 18:41