De nye ungdomsboliger ligger langs Kaj Munks Vej. Foto: Århus Omegn

De nye ungdomsboliger ligger langs Kaj Munks Vej. Foto: Århus Omegn

57 røgfrie ungdomsboliger klar til udlejning i Viby

Nye ungdomsboliger er første skridt i udviklingen af Præstevangen

Den almene boligafdeling Præstevangen i Viby er så småt i gang med at undergå en større forandring, der vil løbe over nogle år, og første skridt er ved at være gennemført.

Mellem de eksisterende boligblokke i området er tre bygninger med 57 ungdomsboliger blevet bygget, og de bliver udlejet fra 1. maj og 1. juni.

Alle boliger er røgfrie, og der må heller ikke ryges i trappeopgangene eller på de indendørs fællesarealer, oplyser boligforeningen Århus Omegn i en pressemeddelelse.

4. april fra 16-19 kan interesserede komme til åbent hus på Kaj Munks Vej 25 og se boligerne.

Opførelsen af ungdomsboligerne er en del af en helhedsplan, der skal fremtidssikre afdelingen, fortæller direktør for Århus Omegn, Leif Jensen.

"Sideløbende er vi i gang med at opføre en dagligvarebutik på arealet, hvor der før lå et butikstorv. På taget af dagligvarebutikken opfører vi et kvartershus, der danner rammen for fællesskabet i området Rosenvang, og endelig vil der i 2021 gennemføres en renovering af eksisterende boliger med støtte fra Landsbyggefonden."

De røgfrie boliger kan udlejes via Kollegiekontoret, men i forbindelse med indflytning afprøver boligforeningen et nyt koncept, som man kalder 'First Mover'.

Konceptet går ud på, at tre unge melder sig til at flytte ind før resten af de nye beboere og påtager sig en opgave, der i samarbejde med afdelingen skal skabe de bedst mulige sociale og fysiske rammer for de kommende beboere.

First Movers bliver udvalgt på baggrund af en ansøgning og får som tak for hjælpen 14 dages gratis husleje.

dp

Publiceret 02 April 2019 15:58