kids group playing mosaic game in kindergarten

kids group playing mosaic game in kindergarten Modelfoto: Adobe Stock

"Dårligt og skadeligt": EL vil have undersøgt småbørns indeklima

Indeklimaet i kommunens daginstitutioner skal undersøgets. Det mener Enhedslisten, der onsdag stiller et forslag om det ved byrådsmødet

For nylig offentliggjorde miljøorganisationen Det Økologiske Råd sit pilotprojekt om indeklimaet i landets daginstitutioner. Undersøgelsen viser blandt andet, at mange institutioner har alt for høje koncentrationer af kemikalier, som kan hæmme børns udvikling. Desuden opleves der flere steder problemer med høje niveauer af CO2, hvilket kan betyde flere trætte og uoplagte børn og kan have en dårlig effekt på koncentrations- og indlæringsevnen.

Undersøgelsen er baggrund for det forslag, som Enhedslisten på onsdag vil stille i Aarhus Byråd.

Undersøgelsens resultat er desværre ikke så overraskende for mig

"Enhedslisten foreslår at Børn og Unge igangsætter en undersøgelse af indeklimaet i vores daginstitutioner i kommunen. Vi skal have lavet en kortlægning af det aktuelle indeklima, med henblik på en proces for handling på de resultater, der viser sig af undersøgelsen," lyder det fra Enehedslisten i en pressemeddelelse, hvor partiet kalder den nye undersøgelse for skræmmende, og henviser til, at resultaterne viser, at indeklimaet er dårligt og skadeligt.

”Undersøgelsens resultat er desværre ikke så overraskende for mig. For i mit mangeårige arbejde i forskellige daginstitutioner i Aarhus har jeg oplevet rigtigt dårligt indeklima de allerfleste steder. Der blev ikke gjort tilstrækkeligt for forbedring, de steder jeg var ansat, og det var især gamle bygninger og den dalende rengøring, der belastede indeklimaet,” siger Lone Norlander, der er medlem af Børn- og Ungeudvalget, i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 01 April 2019 08:23