Udsigten fra Kværnloftet.

Udsigten fra Kværnloftet.

128 nye boliger på Kværnloftet i Risskov er allerede populære

AP Pension er snart klar med tredje og sidste etape af byggeri af boliger på Kværnloftet i Risskov

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

byggeri AP Pension har netop åbnet for udlejningen af 128 nye boliger - både lejligheder og rækkehuse - på Kværnloftet i Risskov.

Der er bygget over 400 boliger på området, og de 128 nye boliger er tredje og sidste etape i et område, der er lidt specielt. Aarhus Sporveje har nemlig tidligere været på grunden og busbuen fra den gang, har man valgt at bevare.

Sådan ser de nye boliger ud på Kværnloftet.

Sådan ser de nye boliger ud på Kværnloftet.

"Den er en del af områdets historie, og den er med til at pege tilbage på, hvad der var engang - den er et form for varetegn fra dengang. Det er jo et gammelt industrikvarter, som boligerne ligger i, og det rustikke look giver en autentisk atmosfære i området," siger Peter Olsson, administrerende direktør i AP Ejendomme.

Interessen er stor

Hvis alt går efter planen, er de første boliger klar til indflytning i slutningen af maj, mens de sidste forventes klar i slutningen af august.

Indtil videre har interessen for dem været ganske stor, især efter åbent hus, som der også er de næste mange søndage.

"Vi havde et godt første åbent hus søndag 17. marts med et flot fremmøde og interesse for de nye boliger fra alle målgrupper – både unge, ældre, par og singler. Især kvaliteten og byggeriets udtryk fik stor ros fra de besøgende," siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, der står for udlejningen af boligerne.

Den gamle busbue fra Aarhus Sporveje er bevaret i byggeriet.

Den gamle busbue fra Aarhus Sporveje er bevaret i byggeriet.

Hun fortæller, at udlejningen går som forventet, og der er allerede kommet en række reservationer, men der er endnu ikke et fuldt overblik over dem alle, da der stadigvæk kommer henvendelser fra medlemmer af AP Pension, som har førsteret, samt fra de besøgende til åbent hus.

"Vi forventer at være i mål med udlejningen af Kværnloftets boliger inden indflytning, så beboerne oplever at flytte ind i en ejendom med masser af liv og mangfoldighed," siger hun.

Attraktivt sted

Ifølge Peter Olsson har populariteten ved de to første etaper været stor.

"De, der er flyttet ind i de første to etaper, kommer til at opleve et fuldt udbygget område inden længe. Beboerne i Kværnloftet flytter ind i et fantastisk område, hvor de er midt i den skønne natur i Risskov. Lejerne vil komme til at bo i nogle moderne omgivelser tæt på gode indkøbsmuligheder," siger Peter Olsson.

Kværnloftet

  Der er åbent hus søndage klokken 14-15 på Kværnloftet 36, 1. tv og Kværnloftet 24 i Risskov

  I forlængelse af etageejendommen er der ti rækkehuse i to plan samt to lejligheder i to plan med egen indgang

  Lejlighederne er på to-fem værelser/58-157 kvadratmeter

  8.995-18.000 i husleje

  Egen altan eller terrasse

  Depotrum i lejlighed eller kælder

  Rækkehusene er på tre-fire værelser/116-148 kvadratmeter

  Lejen er 13.000-16.200 kroner

  Egen parkeringsplads

Publiceret 29 March 2019 06:30