Lolenga Mock - til højre - er klar til at møde argentinske Mateo Damian Veron igen. De boksede i januar til et Team Sauerland-stævne i Struer, hvor Risskov-bokseren noget overraskende tabte.

Lolenga Mock - til højre - er klar til at møde argentinske Mateo Damian Veron igen. De boksede i januar til et Team Sauerland-stævne i Struer, hvor Risskov-bokseren noget overraskende tabte. Arkivfoto: René Schütze/ Ritzau Scanpix

Tid til revanche:

Veteran-bokser klar til jubilæumskamp i Viby

Risskov-bokseren Lolenga Mock får mulighed for at få revanche mod argentinsk bokser, når de tørner sammen i Viby Hallen 18. maj

Af
Kim Skovrup Andersen

Boksning Efter et bittert nederlag i januar overvejede 46-årige Lolenga Mock at smide håndklædet i ringen og stoppe boksekarrieren, men nu venter en rematch mod argentinske Mateo Damian Veron.

Det sker lørdag 18. maj, når Viby Hallen danner ramme om supermellemvægter Lolenga Mocks jubilæumskamp nummer 60 som professionel bokser. Det er samtidig en kamp om IBA's Interkontinentale titel, hvilket også bliver stævnets hovedkamp.

"Jeg er super lykkelig, stolt og ydmyg. Det er ikke mange professionelle boksere, der får mulighed for at fejre 60 kamps jubilæum. Det har været krig, hver eneste gang jeg er gået i ringen, fordi jeg i langt størstedelen af min karriere har været hårdtarbejdende, så ville jeg bevise noget, skulle jeg skabe resultater mod alle odds. Og da jeg startede min karriere, havde jeg ikke troet, at jeg ville stå med 60 kampe på højeste niveau. At det så ovenikøbet bliver på hjemmebane, det kunne simpelthen ikke være bedre," siger Lolenga Mock, som senest har bokset en professionel kamp på hjemmebane tilbage i 2017 mod engelske Luke Robinson.

At jubilæumskampen bliver en rematch var af afgørende betydning for Risskov-bokseren. Og det har bokserens management, MTK Global, bakket op om.

"Jeg havde en dårlig optakt til kampen i januar, da mit team svigtede mig, og det sætter sig mentalt. Så jeg var slet ikke mig selv, hverken boksemæssigt eller i mit hoved. Derfor var det vigtigt for mig, at jubilæumskampen skulle være en rematch, så jeg kan få lov til at vise mine fans den virkelige Lolenga Mock, de kender. Og uanset hvad der sker, så går jeg denne gang i ringen med glæde og passion til den sport, jeg elsker," fastslår Lolenga Mock, der når at runde 47 år inden sin jubilæumskamp.

Promotor til stævnet 18. maj er Mohammad F. Therani fra kampsportcenteret The Colosseum i Aarhus, der har sagt ja til at arrangere stævnet i samarbejde med MTK Global.

"Jeg har kendt Mock, siden han kom til Danmark i 2003, og han startede med at træne hos mig. Han er en fighter, der altid har kæmpet alene uden support, og han er ikke altid blevet fair behandlet, men han er blevet ved med at kæmpe for sin drøm. Han har hjulpet så mange boksere med at blive europamester og verdensmester, og det havde kun været fair, hvis han selv havde fået chancen for en VM-kamp for mange år siden. Derfor vil jeg gerne støtte ham og være med til at give ham en fantastisk jubilæumsaften, så jeg håber, alle byens boksefans vil støtte op om ham," siger Mohammad F. Therani.

Han forklarer, at valget er faldet på Viby Hallen, fordi flere andre haller var optaget med så kort varsel. Der er plads til mellem 500-600 tilskuere i Viby Hallen, og der vil også være thaiboksning på programmet til stævnet, oplyser promotoren.

Senere vil flere fightere bliver offentliggjort til stævnet.

Lolenga Mock

  Lolenga Mock er født 22. april 1972 i Kinshasa i Zarie, som han flygtede fra på grund af borgerkrig

  Han kom til Danmark i 2003 og er bosat i Risskov

  179 centimer høj, vejer 76 kilo og bokser i supermellemvægt

  Har bokset 59 kampe som professionel med 42 sejre heraf 13 på knockouts, 16 nederlag og 1 uafgjort

  Lolenga Mock har bokset i mere end 27 år og er kun blevet stoppet én gang i sin karriere

  Han har været indehaver af European Boxing-Union supermellemvægttitlen tre gange mellem 2006 og 2011

Publiceret 27 March 2019 07:30