Arkivfoto: Øxenholt Foto

Efter dårligt arbejdsmiljø og manglende tillid:

Her er den nye direktør hos Østjyllands Brandvæsen

Direktøren for Beredskab & Sikkerhed er ansat som ny direktør i Østjyllands Brandvæsen, hvor han skal genrejse tilliden mellem medarbejdere og ledelsen

Bestyrelsen i Østjyllands Brandvæsen har netop orienteret medarbejderne om, at deres nye direktør hedder Kasper Sønderdahl og kommer fra en stilling som direktør for Beredskab & Sikkerhed. Det oplyser Østjyllands Brandvæsen i en pressemeddelelse.

”Med Kasper Sønderdahl får Østjyllands Brandvæsen en virkelig dygtig direktør, der både har en imponerende erfaring med beredskab og forandringsledelse. Kasper Sønderdahl har stået i spidsen for at lægge beredskaber sammen på en måde, hvor medarbejderne var med i processen og følte, at de blev taget alvorligt, samtidig med, at han har skabt en effektiv organisation. Så jeg er meget glad for, at Kasper Sønderdahl har villet påtage sig opgaven,” siger formanden for bestyrelsen i Østjyllands Brandvæsen, Bünyamin Simsek, i pressemeddelelsen.

Kasper Sønderdahl har siden 2015 stået i spidsen for Beredskab & Sikkerhed, som står for beredskabet i Randers, Favrskov, Syddjurs og Norddjurs kommuner.

Kasper Sønderdahl er 42 år gammel og bor i Hørning med sin familie. Han er uddannet Cand. merc. jur. og er netop i gang med at færdiggøre en Master of Public Governance.

Kasper Sønderdahl er 42 år gammel og bor i Hørning med sin familie. Han er uddannet Cand. merc. jur. og er netop i gang med at færdiggøre en Master of Public Governance. Pressefoto.

Den nye dirketør har en fortid som director for arbejdsmiljø og risikostyring i Vestas og som sikkerhedschef i Muskelsvindfonden, hvor han blandt meget andet havde den operative ledelse af vagt- og præhospitalt mandskab under afvikling af flere end 200 koncert- og kulturbegivenheder. Han har tidligere været beredskabsplanlægger i Aarhus Brandvæsen og paramediciner hos Responce og ambulancetjenesten i Region Syddanmark.

Dårligt arbejdsmiljø

En trivselsundersøgelser sidste år medførte, at den daværende direktør Lars Hviid først blev fritaget for tjeneste, imens arbejdsmiljøet blev undersøgt, og kort tid efter blev han afskediget.

Det var en arbejdspladsvurdering hos Østjyllands Brandvæsen, som afslørede, at ikke alt var, som det skulle være på de forskellige stationer under Østjyllands Brandvæsen.

I undersøgelsen, hvor 378 medarbejdere deltog, svarede 15 ansatte blandt andet, at de var blevet udsat for mobning på arbejdspladsen, og tre oplyste, at de havde været udsat for seksuel chikane. Flere kom også med kritik af den daværende direktør Lars Hviid, hvor blandt andet 68,5 procent af medarbejderne, der deltog i undersøgelsen, svarede, at direktøren aldrig eller kun sjældent prioriterede trivslen på arbejdspladsen.

Skal skabe tillid

Tillidsmand for FOA Søren Nitschke, der har siddet med i ansættelsesudvalget i forbindelse med ansættelsen af den nye direktør, ser da også frem til at arbejde sammen med Kasper Sønderdahl, som han forventer, kan få vendt skuden på arbejdspladsen.

”Jeg er rigtig glad for, at vi i ansættelsesudvalget var enige om at pege på Kasper Sønderdahl. Jeg har en stærk forventning om, at vi får en meget kommunikerende direktør, som er aktivt deltagende i vores hverdag og som kan bidrage til at skabe gennemsigtighed i ledelsen. Vi har et stort behov for at få skabt tillid i vores organisation, og det er jeg sikker på, at vi kan sammen med ham,” siger Søren Nitschke i pressemeddelelsen.

Bestyrelsesmedlem i Østjyllands Brandvæsen og 1. viceborgmester i Aarhus Kommune, Camilla Fabricius glæder sig på medarbejdernes vegne over, at de nu skal have Kasper Sønderdahl som chef.

”Jeg er sikker på, at medarbejderne i Østjyllands Brandvæsen bliver glad for deres nye direktør. De har et meget stort behov for at føle tillid til deres ledelse, og have et klart billede af, hvad ledelsen står for, og hvorfor den træffer sine beslutninger. Det er noget af det, som Kasper Sønderdahl kan," siger Camilla Fabricius.

Kasper Sønderdahl er 42 år gammel og bor i Hørning med sin familie. Han er uddannet Cand. merc. jur. og er netop i gang med at færdiggøre en Master of Public Governance.

jwh

CV

  2015-2019 Beredskabsdirektør hos Beredskab & Sikkerhed – Randers, Favrskov, Djursland

Ansvar for fusion af fire kommuners tre brandvæsener til én beredskabsenhed. Ansvarlig for strategisk udvikling og drift af beredskabets 15 brandstationer.

  2012-2015 og 2003-2009 Sikkerhedschef i Muskelsvindfonden

Ansvar for udvikling og drift af sikkerhedsafdeling med 150 vagt- og præhospitale medarbejdere og frivillige. Ansvar for sikkerhedsplanlægning og beredskab til store koncertbegivenheder.

  2010-2012 Director og Seniorrådgiver i Vestas

Ansvar for risikostyring og beredskabsplanlægning samt arbejdsmiljø og sikkerhed i produktionsdivisionen af Vestas.

  2009-2010 Beredskabsplanlægger i Aarhus Brandvæsen

Ansvar for udvikling af Aarhus Kommunes beredskabsplanlægning.

Uddannelse

  2017-2020 Ved at færdiggøre en Master of Public Governance på Aalborg Universitet

  2008-2011 Foundation Degree i Crowd and Safety Management fra Buckinghamshire New University i England.

  2008 Cand. merc. jur. fra Handelshøjskolen i Aarhus

  2004 HA-jur. fra Handelshøjskolen i Aarhus

  2005-2014 Redder og brandmand hos Falck, Responce og Ambulance Syd. Løbende

Publiceret 27 March 2019 16:45