Tine Gamst, Annette Kaasgaard og Trine Post var på venindetur til ølfestival:

Tine Gamst, Annette Kaasgaard og Trine Post var på venindetur til ølfestival: "Vi gider ikke hvedeøl, men ellers er vi ude efter det hele," var strategien for kvinderne. Anders Munk Povlsen

"Vi gider ikke hvedeøl, men ellers er vi ude efter det hele"

Aarhusianerne er bedømt ud fra lørdagens Aarhus Beer Festival så vilde med konceptet, at arrangørerne med fordel kan kigge efter større lokaler

Af
Anders Munk Povlsen

10 dage – så længe havde der været udsolgt til Aarhus Beer Festival, der løb af stablen lørdag eftermiddag. Mere end 30 bryggerier og distributører var til stede i Turbinehallens lokaler klar til at skænke øl.

Fra Aarhus og omegn var blandt andet Ebeltoft Gaardbryggeri, Aarhus Bryghus og det lille bryggeri Agile Brewing repræsenteret.

”Folk kan møde noget ekstremt spændende øl og nogle ekstremt spændende bryggerier og brygmestre. Det er et håndplukket line-up. Der er kommet en masse hyggelige og glade bryggere, der elsker at komme til Aarhus, fordi Aarhus er glade for specialøl," siger Christian Valentin, der er arrangør af Aarhus Beer Festival.

Der var godt fyldt dagen igennem i Turbinehallen i Aarhus, hvor mere end tusind mennesker kom for at drikke øl.

Der var godt fyldt dagen igennem i Turbinehallen i Aarhus, hvor mere end tusind mennesker kom for at drikke øl. Foto: Anders Munk Povlsen

Aarhusianernes glæde for specialøl var tydeligt. Op til åbningstid kl. 12 var køen af øltørstige mennesker lang, og i det hele taget har interessen for festivalen bjergtaget Christian Valentin.

”Jeg er ekstremt glad for det og evigt taknemmelig for det. Vi har gjort det siden 2017, men det er første gang, der er forsalg, så det er nyt, og det er gået overraskende godt,” siger han.

Aarhus fortjener en ølfestival

Blandt de mange fremmødte var blandt andet vennerne Peter Fischer og Torben Andersen.

”Vi er her, fordi vi kan lide øl. Vi håber, vi kan komme til at smage så meget som muligt forskelligt fra nogle gode danske mikrobryggerier. Altså komme lidt rundt og se om der er noget nyt og spændende,” siger Peter Fischer.

Vennerne Peter Fischer og Torben Andersen efterlyser flere ølfestivaler i Aarhus. Her drikker de en Fur Påskebryg og en Fur IPA. Påskebryggen er god, mens IPAen mangler lidt humle, lyder vurderingen.

Vennerne Peter Fischer og Torben Andersen efterlyser flere ølfestivaler i Aarhus. Her drikker de en Fur Påskebryg og en Fur IPA. Påskebryggen er god, mens IPAen mangler lidt humle, lyder vurderingen. Foto: Anders Munk Povlsen

De to mænd er enige om, at Aarhus fortjener flere arrangementer i stil med Aarhus Beer-Festival, da de for ofte må kigge misundeligt mod København for at finde lignende arrangementer.

”Det er ikke noget, der sker hver dag. Det er på tide, der sker noget mere i Aarhus. De holder rigtig meget i København,” siger Torben Andersen.

Veninder med hang til øl

Arrangementet lokkede ikke kun mænd til. Også mange kvinder var mødt op i Turbinehallen. Blandt dem var Tine Gamst, Annette Kaasgaard og Trine Post, der deltog i Aarhus Beer Festival for anden gang.

”Vi er en venindegruppe afsted sammen, fordi vi godt kan lide øl og have det sjovt. Det var sjovt sidste år – det vi kan huske af det.”

”Vi forventer at smage en masse øl. Det er fedt at komme til at opleve en masse øl på den her måde samlet på et sted. Det er rart at kunne slippe for logistiske udfordringer,” siger de tre kvinder grinende i munden på hinanden.

Kvindernes nysgerrighed var synlig på deres bord, der var fyldt godt op med forskellige øl.

”Vi gider ikke hvedeøl, men ellers er vi ude efter det hele."

Lang kø det meste af dagen

Det er tredje gang, at Aarhus Beer Festival bliver afholdt. De seneste år har det været Ridehuset og Godsbanen, der budt folk ind til alt fra berliner weisse til stouts. Festivalen har også udvidet med arrangementer i København og Odense, siden det hele startede i Aarhus i 2017.

Populariteten var da også til at tage og føle på lørdag eftermiddag. Der var rigtig god stemning for de folk, der var i Turbinehallen dagen igennem, men succesen havde også en skyggeside.

I flere timer ind i festivalens åbningstider var der meget lange ventetid for folk, der havde købt billet, til at komme ind i hallen, fordi der ikke måtte være flere mennesker derinde. Det ledte tankerne hen på, om festivalen måske burde afholdes i større omgivelser.

Der var lang kø op til åbningstid på Aarhus Beer Festival i Turbinehallen, og der blev ved med at være kø det meste af dagen.

Der var lang kø op til åbningstid på Aarhus Beer Festival i Turbinehallen, og der blev ved med at være kø det meste af dagen. Foto: Anders Munk Povlsen

”Det er rigtig ærgerligt, at folk har oplevet ventetider. Vi overholder alle de regler, vi skal, men det er fordi, der er kommet rigtig mange på samme tid. Folk er heldigvis rigtig glade, når de kommer ind. Vi skal have nytænkt måden, folk kommer ind på,” siger arrangør Christian Valentin.

Sidst på dagen var køen dog væk, og folk kunne gå lige ind. Et nyt system for indgang til festivalen bør dog være i støbeskeen, når Aarhus Beer Festival slår dørene op igen i Aarhus 31. august.

Publiceret 24 March 2019 12:18