Inde i bygningen er der tydelige spor efter folk, der har opholdt sig i den, siden QuickPot forlod den for snart seks år siden.

Inde i bygningen er der tydelige spor efter folk, der har opholdt sig i den, siden QuickPot forlod den for snart seks år siden. Foto: Jonas Wrede Hansen

Bygning har stået tom i seks år og får bare lov til at forfalde:

"Det er en rigtig øjebæ"

I seks år har en lagerbygning i Tilst stået tom. I 2017 nedbrændte den, men ingen har sørget for at få den genopbygget. Det frustrerer borger, der føler sig generet af, at hun fra sin udsigt kan se bygningen forfalde

Af
Jonas Wrede Hansen

Brandtomt Hver gang Dorrit Lauridsen går ind og ud ad sin hoveddør, bliver hun mindet om det, som hun selv kalder for "en rigtig øjebæ".

Over på den anden side af det ellers så fredelige villakvarter Siøvænget i Tilst står der nemlig på Rundbjergvej en stor faldefærdig bygning. Den har stået forladt i adskillige år. For halvandet år siden nedbrændte en stor del af bygningen, men ingen har sørget for at få dens skader repareret, og i stedet har den bare fået lov til at forfalde mere og mere. Det frustrerer Dorrit Lauridsen, der har boet på Siøvænget i over 25 år.

(Artiklen fortsætter under galleriet)

"Når vinden kommer fra syd, kan vi høre, hvordan tagpladerne falder ned. Det er generende, og den er bestemt heller ikke særlig køn at kigge på. Jeg forstår ikke, hvorfor bygningen bare får lov til at forfalde på den måde," fortæller hun til Lokalavisen Aarhus og fortsætter:

"Jeg tænker også, at det er et farligt sted for for eksempel hjemløse, der kunne finde på at overnatte inde i bygningen for at få varme i de kolde måneder."

Flasker og graffiti

Dorrit Lauridsens bekymring er da heller ikke ubegrundet, for inde i den over 1000 kvadratmeter store bygning er der tydelige spor efter personer, som benytter sig af den. Sammen med nedfaldne materialer fra tag og loft ligger der sodavandsflasker, en fodbold, og på flere af væggene er der malet graffiti.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Dorrit Lauridsen fra Tilst er frustreret over, at der ikke bliver gjort noget ved den tomme og delvist nedbrændte bygning på Rundbjergvej.

Dorrit Lauridsen fra Tilst er frustreret over, at der ikke bliver gjort noget ved den tomme og delvist nedbrændte bygning på Rundbjergvej. Foto: Jonas Wrede Hansen

For noget tid siden foregik der ifølge Dorrit Lauridsen også nogle suspekte ting på bygningens område.

"Jeg kunne se mennesker og biler om aftenen, når jeg gik tur med hundene. Der blev muligvis solgt hash. Der foregik i hvert fald nogle lyssky aktiviteter. Men det blev stoppet, da adgangsvejen til området blev spærret," fortæller Dorrit Lauridsen.

Faldefærdig i mange år

Til april har lagerbygningen på Rundbjergvej stået tomt i seks år. Det var værkstedet QuickPot, som senest drev erhverv i de store haller, hvor det havde lejet sig ind hos den tidligere ejer.

"Det var et dækfirma, der ejede bygningen dengang. Men da det gik konkurs, overtog en bank bygningen, og så blev huslejen sat for højt til, at vi ville betale den," fortæller Jan Kirk, værkstedschef hos QuickPot i Tilst, som i dag ligger på Holmstrupgårdvej.

Han har godt fulgt med i, hvordan bygningen, siden værkstedet forlod den, har fået lov til at blive mere og mere trist at kigge på.

"Den er forfærdelig grim at kigge på, og den er vel det, som man kalder for en øjebæ," fortæller han og fortsætter:

"Men bygningen var også faldefærdig dengang, vi lå i den. Det var nogle gamle haller, og det regnede ind."

Jan Kirk nævner også, at vandrørene var så gamle og slidte dengang, at et af dem på et tidspunkt sprængte.

Lokalavisen Aarhus fandt frem til ejeren af Rundbjergvej 9. Læs i linket herunder, hvad han har af planer med stedet:

Publiceret 23 March 2019 09:37