Foto: Blå Kors Danmark

Kirker i Aarhus går sammen for at hjælpe udsatte:

Vil hjælpe med mad, omsorg og varme

Et nyt partnerskab mellem ni kirker, kirkelige organisationer og Blå Kors Danmark skal være med til at hjælpe socialt udsatte i Aarhus

Ni kirker og kirkelige organisationer i Aarhus er gået sammen med Blå Kors Danmark i et nyt partnerskab for at hjælpe udsatte i Aarhus. Det er håbet, at endnu flere samarbejdspartnere vil være med i projektet, oplyser Blå Kors Danmark i en pressemeddelelse.

"Vi er glade for, at så mange er med i vores gode samarbejde om at hjælpe socialt udsatte i Aarhus, men vi kan sagtens have mange flere med," fortæller Filip Osmundsen, der er formand for Kirkernes Sociale Arbejde (KSA) i Aarhus, i pressemeddelelsen.

Det nye kirkelige samarbejde ønsker at give hjælp og støtte til udsatte personer i Aarhus, og vil som noget af det første tilbyde netværk til familier, praktisk hjælp og støtte til hjemløse.

"I første omgang vil vi tilbyde praktisk hjælp som f.eks. rengøring og havearbejde. Vi tilbyder også fællesspisning og skaber nyt netværk for udsatte familier i vores familienetværk og giver hjælp og støtte til hjemløse og misbrugere med en portion mad, omsorg og varme," siger Filip Osmundsen i pressemeddelelsen og fortsætter:

"På sigt ønsker vi også at kunne tilbyde økonomisk rådgivning, hvor borgere med rod i økonomien tilbydes hjælp og måske også etablere en fælles mad- og tøjuddeling."

Ny projektleder til samarbejdet

Det nyetablerede samarbejde har fået tildelt økonomisk støtte i tre år fra BorgFonden, hvilket gør det muligt at ansætte en projektleder, som skal sætte projektet godt i gang.

"Vi er gået i gang med at lede efter en projektleder, der vil passe til vores nystartede samarbejde, og som skal arbejde med de mange muligheder og udfordringer, som vi ser i Aarhus," fortæller Filip Osmundsen.

Med inspiration fra et lignende samarbejde i Silkeborg, har netværket også indgået samarbejdsaftale med Blå Kors Danmark og ønsker derudover også et tæt samarbejde med Aarhus Kommune.

"Vi vil gerne samarbejde med Aarhus Kommune, fordi vi på den måde kan hjælpe flest mulige. Der er allerede et godt samarbejde med kommunen via dygtige medarbejdere i forskellige afdelinger, bl.a. i Beskæftigelsesforvaltningen og indenfor Sundhed og Omsorg, og det samarbejde, vil vi gerne gøre endnu bedre," siger Filip Osmundsen

jwh

KSA

    KSA står for Kirkernes Sociale Arbejde og er et nyetableret netværk i Aarhus med fokus på diakoni og socialt arbejde.

    Det diakonale samarbejde har sin oprindelse i Evangelisk Alliance i Aarhus og er et resultat af det gode og tætte samarbejde, der er imellem kirkerne og de kirkelige organisationer i Aarhus.

    KSA-Aarhus består af Frelsens Hær, Christianskirken, Citykirken, Saralystkirken, SaralystFonden, Aarhus Valgmenighed, Aarhus Vineyard, Gadecaféen og Luthersk Mission og samarbejder derudover også med Blå Kors Danmark.

KIlde: Blå Kors Danmark

Publiceret 21 March 2019 08:11