Illustration: Aarhus Kommune

Aarsleff skal bygge højhus på 43 etager i Aarhus:

Bliver Danmarks højeste bygning

Per Aarsleff A/S indgik tirsdag en kontrakt med konsortiet Lighthouse United om opførelse af Lighthouse på Aarhus Ø

Med sine 142 meter bliver det nye Lighthouse-byggeri på Aarhus Ø Danmarks højeste bygning. Tirsdag kom det frem, at Per Aarsleff A/S har indgået kontrakt med konsortiet Lighthouse United om opførelsen af højhuset. Det meddeler Per Aarsleff A/S selv i en selskabsmeddelelse.

Totalentreprisen omfatter opførelse af Tårnet på 43 etager, to sidebygninger – Promenadehuset og Kanalhuset – på hver 11 etager, samt etablering af tilhørende parkeringskælder i to planer, skriver selskabet i meddelelsen.

”Vi har været glade for samarbejdet i planlægningsfasen med Rune Kilden, Stine Hindby, Domis Ejendomme, arkitektfirmaet 3XN A/S, ingeniørfirmaet Rambøll A/S og Schønherr Landskab. Den indledende projektering har været en god og åben proces, som gør selve byggefasen mere effektiv, og vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde og komme i gang med opførelsen af dette spændende byggeri i Aarhus,” siger administrerende direktør i Aarsleff, Jesper Kristian Jacobsen, i selskabsmeddelelsen.

Byggeriet begynder i april 2019 og afleveres i flere etaper. De første lejligheder forventes afleveret primo 2022, mens de sidste forventes afleveret medio 2022.

Kontrakten har en værdi på cirka 1,2 milliarder kroner, fremgår det af meddelelsen.

jwh

Publiceret 20 March 2019 10:20