Finn Birkjær og Bettina Handberg foran det nye byggeri i Brabrand.

Finn Birkjær og Bettina Handberg foran det nye byggeri i Brabrand. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Nye boliger i Brabrand:

Maries Bakker skyder op med 13 nye rækkehuse

Til sommer står 13 nye rækkehuse klar til indflytning i Brabrand

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

hus Det er populært at bygge rækkehuse for tiden, og det viser et nyt projekt i Brabrand blandt andet. På Mariedalsvej i Brabrand skyder Maries Bakker nemlig op. Det består af 13 nye ejer-rækkehuse på 106-112 kvadratmeter. Hvert hus har derudover i alt syv kvadratmeter hems fordel på to værelser.

De nye huse ligger tæt på Hans Broges Bakker, og der er kun ganske kort vej til Engdalsskolen.

"Muligheden for at bygge rækkehusene opstod her i Brabrand, og så slog vi til. Det er en rigtig god og central placering i Brabrand," siger Finn Birkjær, partner i IBI, som står for byggeriet af Maries Bakker.

Lidt atypisk for nye rækkehuse, så er der i Brabrand lavet et bryggers, hvor der er plads til blandt andet vaskesøjle, og for at udnytte pladsen er der som skrevet bygget to hemse på de to værelser, der vender mod syd-siden. Derudover er alle husene udstyret med en Cooker.

Et spændende projekt

Det er home Åbyhøj-Aarhus V-Brabrand, der netop har startet salget af husene, og allerede nu har der været flere fremvisninger, fortæller salgschef ved home Åbyhøj-Aarhus V-Brabrand, Bettina Handberg.

"Det er nogle spændende boliger, som er godt indrettet, og kvadratmeterne er udnyttet optimalt, og så har de jo en fantastisk beliggenhed," siger hun og fortsætter:

"Brabrand er blevet utrolig populær. Der er mange, der har fået øjnene op for, hvad postnummeret indeholder af fantastiske faciliteter som for eksempel skov og sø, og så er det jo tæt på Aarhus Centrum."

Mere indflydelse

Finn Birkjær oplyser, at jo før man skriver under på en slutseddel, jo større indflydelse får man på inventaret i byggeriet.

"Man har selv mulighed for at vælge gulve, skabe, køkken og bad fra Svane, men det er klart, at jo tættere vi kommer på overleveringen, så bliver vi nødt til at tage nogle beslutninger, hvis ikke alle husene er solgt inden da," siger han.

Sådan kommer indgangspartiet til at se ud på de nye huse i Maries Bakker.

Sådan kommer indgangspartiet til at se ud på de nye huse i Maries Bakker. Illustration

Til de 13 huse bliver der etableret fællesområder. I den ene ende af rækken kommer der højbede, ligesom der også bliver gjort plads til et legeområde.

"Det er naturligvis ejerforeningen, der kommer til at afgøre, hvad der skal ske med den plads, der kan være legeområde på, ligesom vi kun kommer med et forslag om, at man kan leje et stykke af højbedene til for eksempel køkkenhave, men det er ejerforeningen, der kommer til at tage beslutningerne," siger Finn Birkjær.

Maries Bakker

  Husene koster 2.995.000-3.150.000

  Der er badeværelse på førstesal og et toilet i stueetagen

  Der er tre værelser i hvert hus samt opholdsrum

  Der er ovenlysvindue på badeværelset og på reposet

  Alle husene har egen have med terrasse, ligesom der er carport og skur på nordsiden af husene

  Husene henvender sig til et bredt publikum

  Det er Schmidt Hammer Lassen Architects, der har tegnet husene

  Husene er klar til indflytning 1. juli - måske før

Publiceret 13 March 2019 07:00