Foto: Lars Kruse / AU Foto

Nyt forskningslaboratorium i verdensklasse åbner på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet får nyt forskningslaboratorium, der vil understøtte den inovative udvikling af næste generation af trådløs kommunikation

Med en bevilling på 6.000.000 kroner fra Poul Due Jensens Fond åbner Aarhus Universitet sammen med Keysight Technologies, Inc. nu et nyt laboratorium for forskning og innovation i trådløse transceivere til næste generations it-kommunikation. Det oplyser universitetet i en pressemeddelelse.

Det topmoderne laboratorium på Aarhus Universitet vil give mulighed for avanceret undervisning, forskning og innovation indenfor trådløse transceivere til fremtidige nye datakommunikations-, sensor- og billedbehandlingsapplikationer.

"Vi opbygger Danmarks nye eliteinstitut for ingeniørvidenskab med forskning og uddannelse i verdensklasse. Vi glæder os over investeringen på seks millioner kroner fra Keysight og Poul Due Jensens Fond i forskningslaboratoriet på Aarhus Universitet," siger Thomas Toftegaard, institutleder på Institut for Ingeniørvidenskab, i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Forskningslaboratoriet vil sikre, at forskergruppen og de studerende, under ledelse af professor Domenico Zito, kan fortsætte deres enestående forskning og uddannelse i udviklingen af næste generations trådløse transceivere til brug i fremtidens kommunikations- og sensor-teknologier."

Hos Poul Due Jensen Fonden har man valgt at støtte projektet, da man kan se en mulighed for at skabe et dansk eliteinstitut i Aarhus.

"Som hovedejer af Grundfos har Poul Due Jensen Fonden en nøgleinteresse i at understøtte fremragende forskning og uddannelsen inden for ingeniørvidenskaben. Institut for Ingeniørvidenskab på AU er en vigtig institution for os, og vi ønsker at støtte instituttets mission om at etablere Danmarks nye eliteinstitut for ingeniørvidenskab med verdensklasse forsknings- og uddannelsesledere. At vi nu bakker op om dette nye laboratorium og professor Zitos forskning er et glimrende eksempel på, hvordan vi skaber værdi for både industrien og samfundet," siger Kim Nøhr Skibsted, administrerende direktør i Poul Due Jensen Fonden i pressemeddelelsen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Forskningslaboratoriet kommer til at være under ledelse af professor Domenico Zito.

Forskningslaboratoriet kommer til at være under ledelse af professor Domenico Zito. Foto: Lars Kruse / AU Foto

Forskningslaboratoriet vil være under ledelse af professor Domenico Zito.

"Vores forskningslaboratorium, der er udstyret med et unikt sæt af Keysight-instrumenter til højfrekvente støjsvage målinger på op til 110 GHz, er af afgørende betydning for vores forskere og studerende. Vi er meget taknemmelige overfor Keysight for deres donation af CAD-værktøjer og instrumenter, og overfor Fonden for deres donation til etableringen af et forskningslaboratorium til trådløse transceivere; et verdensomspændende ekspertisecenter i støjsvage højfrekvente målinger dedikeret til forskning og udvikling af næste generations trådløse transceivere," lyder det fra professor Domenico Zito i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 11 March 2019 10:21