Anders Houlind Ulsøe er direktør for Myplanet og Marco Polo, der har kontorer i tre lande. Mandag måtte han opsige fem medarbejdere i Aarhus og fire i Sverige. Foto Trille Skøtt-Jensen

Anders Houlind Ulsøe er direktør for Myplanet og Marco Polo, der har kontorer i tre lande. Mandag måtte han opsige fem medarbejdere i Aarhus og fire i Sverige. Foto Trille Skøtt-Jensen

Rejseselskabet MarcoPolo med hovedsæde i Aarhus lukker

MarcoPolo forgår, MyPlanet består

Af
Trille Skøtt-Jensen

Lukning Rejseselskabet MarcoPolo, der ligger på Søren Frichs Vej i Aarhus, lukker. Mandag fik fem af de 18 ansatte i rejseselskabet i Aarhus besked om, at de var fyret.

"Det var en tung besked at give," fortæller direktør Anders Houlind Ulsø.

Han er direktør for MarcoPolo og MyPlanet International, der ejer Marco Polo.

Til Lokalavisen Aarhus fortæller han, at lukningnen af MarcoPolo sker, fordi man ønsker at koncentrere sig om færre brands.

"Vi er et selskab med to brands. Og vi har valgt at fokusere på MyPlanet fremover," siger Anders Houlind Ulsø.

MyPlanet og MarcoPolo sælger skræddersyede rejser.

"MarcoPolo har 35 destinationer, og MyPlanet har fem, så fremover kommer vi til at koncentrere os endnu mere om de fem destinationer, vi har," siger direktøren.

De fyrede medarbejdere arbejder primært med salg og marketing for MarcoPolo.

MyPlanet har, ifølge BT, haft presset økonomi igennem de seneste år. Årsregnskabet 2017/2018 viste et underskud på 9,8 millioner. Med lukningen af MarcoPolo håber, selskabet på igen at lave overskud om to år.

Selskabet har det sidste år været gennem en centralisering. Som et led i det flytter MyPlanet kontoret fra Søren Frichs Vej til mindre lokaler på Silkeborgvej 43.

MarcoPolo har solgt luksus- og eventyrrejser til Nordamerika, Sydamerika, Afrika, Asien Mellemamerika. Det blev etableret i 1982 og har kontorer i Valby og Aarhus. MyPlanet, der oprindelig blev dannet i Holstebro i 1963, er ejet af det internationale rejsebureau Travelopia. Globalt set har koncernen 4000 medarbejdere.

MarcoPolos hjemmeside kører stadig, og der bliver først lukket for salg af rejser 15. marts.

Publiceret 08 March 2019 15:00