Hejredalsvej er udfordret af blandt andet for høj fart, men det skulle gerne blive ændret med en bevilling på 1,5 millioner kroner fra kommune.

Hejredalsvej er udfordret af blandt andet for høj fart, men det skulle gerne blive ændret med en bevilling på 1,5 millioner kroner fra kommune. Foto: Trille Skøtt Jensen

1,5 millioner kroner til fartdæmpning af veje i Brabrand

Teknisk Udvalg har bevilliget penge til at fartdæmpe flere veje i Brabrand

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

trafiksikkerhed Teknisk Udvalg har besluttet at give 1,5 millioner kroner til at dæmpe farten på Hejredalsvej og J.P. Larsens Vej i Brabrand, og det bliver i 2019, udbedringen kommer til at ske.

"De to veje er fartdræbere, og det er vigtigt at få hastigheden bragt ned og få gode oversigtsforhold, så den høje fart ikke går ud over de bløde trafikanter," siger Keld Hvalsø (EL) formand for Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune.

På Hejredalsvej går det nedad bakke, og ifølge Keld Hvalsø bliver der kørt rigtig stærkt lige præcis der.

"Der er jo en lidt speciel trafikkultur i vestbyen, så det er meget vigtigt, at vi er ekstra opmærksomme på at få skabt foranstaltninger, der kan dæmpe hastigheden, og da mange bruger Hejredalsvej som skolevej til Engdalskolen, er det strengt nødvendigt, at der bliver foretaget ændringer," siger Hvalsø.

Tilfreds fællesråd

Den udmelding er fællesrådsformand for Brabrand Årslev Fællesråd, Holger Lyngklip Strøm begejstret for.

Der er afsat 1,5 millioner kroner, så sikkerheden på J.P. Larsens Vej kan forbedres.

Der er afsat 1,5 millioner kroner, så sikkerheden på J.P. Larsens Vej kan forbedres. Foto: Trille Skøtt Jensen

"Der er ingen tvivl om, at vi er meget glade og positive over, at der bliver brugt 1,5 millioner kroner for at forbedre trafikforholdene i Brabrand. Bilerne buldrer henover J.P. Larsens Vej og Hejredalsvej, og det er kun et spørgsmål om tid, hvornår der er en, der bliver slået ihjel på den strækning. Det er altså ikke særlig rart at være nabo til," konstaterer fællesrådsformanden.

Trods glæden over bevillingen på 1,5 millioner kroner, så har han en bøn, og han håber, at der bliver tænkt over, hvordan de 1,5 millioner kroner bliver brugt.

"Vi er lige nu i god dialog med forvaltningen, for hvis det kan lade sig gøre at bruge vedligeholdelsespengene til Hejredalsvej sammen med pengene, der netop er blevet bevilliget, så vil det gavne området. Det betyder, at der ikke skal graves op flere gange, men vigtigst af alt, så kan man gøre vejen smallere og få etableret en cykelsti. Det skal dog ikke gå ud over, at der stadig skal etableres pudebump på J.P. Larsens Vej," konstaterer Holger Lyngklip Strøm og fortsætter:

"Hvis det er muligt at kombinere disse to ting, hvilket vi håber, så ville det løfte trafikforholdene helt fantastisk i området."

Flere penge til vest

Foruden de 1,5 millioner kroner til Hejredalsvej og J.P. Larsens Vej, så har Teknisk Udvalg også bevilliget 200.000 kroner til krydset ved City Vest, så det bliver mere sikkert for blandt andet skolebørnene. Det bliver også lavet i 2019. Derudover er der afsat 500.000 kroner til at dæmpe farten på Sigridsvej i 2020 samt 500.000 kroner til det samme på Gudrunsvej i 2021.

Publiceret 08 March 2019 07:00