Torsdag fra klokken 17-19 kan du købe sushi fra en madvogn, der holder ved cykelhandleren i Stavtrup.

Torsdag fra klokken 17-19 kan du købe sushi fra en madvogn, der holder ved cykelhandleren i Stavtrup. Privatfoto

Nu kan du få andet end pizza og pizza i Stavtrup

Lokale erhvervsfolk vil udvikle Stavtrup, som er næsten fordoblet på 10 år og nærmer sig 6.000 beboere. Første synlige skridt er to madvogne med sushi og slagterkød

Af
Jeppe Rafn

I Stavtrup kan du få pizza og pizza, hvis du ikke selv vil lave aftensmaden. Der er to pizzeriaer ved byens centrale rundkørsel og butikstorv, hvor også Rema 1000 og Fakta holder til. Men hvis du kunne tænke dig andet end pizza eller discountbutikkernes færdigretter, må du til Viby eller længere væk for at finde det.

"Der er brug for et bredere udvalg, der matcher et kræsent og købekraftigt publikum," mener Christian Holch, formand for Stavtrup Erhvervsnetværk.

Erhvervsnetværket er en ny forening med foreløbig cirka 30 lokale borgere, der har sat sig for at skubbe på udviklingen i Stavtrup.

Sushi og slagterkød

Netværkets første synlige skridt er to madvogne med henholdsvis sushi og frisk slagterkød, som i disse uger står ved cykelhandleren overfor Fakta en dag om ugen. Torsdag fra klokken 17-19 kan du få sushi fra Teryaki Sushis madvogn, og fredag fra klokken 11-17.30 kan du få økologisk slagterkød fra Kodbilen.dk, som er et nyt aarhusiansk koncept.

Fredag fra klokken 11-17.30 sælger kodbilen.dk økologisk kød fra sin madvogn.

Fredag fra klokken 11-17.30 sælger kodbilen.dk økologisk kød fra sin madvogn. Privatfoto

Erhvervsnetværket har også i samarbejde med den lokale skolebestyrelse sat gang i et pilotprojekt med gåbusser til skolen for de mindste børn

Kunstgræs og multihal

Madvognene med sushi og slagterkød donerer en procentdel af omsætningen i Stavtrup til den nye multihal og kunstgræsbane, som der arbejdes på i Stavtrup, og som erhvervsnetværket arbejder på at fremme.

Udover at samle penge ind vil erhvervsnetværket tilbyde sin hjælp og ekspertise til at udvikle planerne om en kunstgræsbane og multihal, der vil kunne fungere som et samlingssted for hele byen.

Stavtrups indbyggertal er på 10 år næsten fordoblet til små 6.000 beboere i dag, men de kommunale investeringer er ikke fulgt med, mener det lokale erhvervsnetværk.

Støj fra motorvejen

"Den generelle følelse er, at vi er blevet snydt lidt. Aarhus Kommune har tjent mange penge på at udstykke grunde, men infrastrukturen er ikke fulgt med. Vi mangler sikre skoleveje og har massive støjproblemer fra motorvejen. Der har endnu ikke været politisk vilje til at gøre noget ved støjproblemerne, selvom der faktisk fra lokal side er udviklet et projekt, der vil kunne muliggøre opførelsen af en støjvold på den mest støjplagede del af strækningen, og som ikke vil koste kommunen en krone. Det kan vi ikke rigtig forstå," siger Stavtrup Erhvervsnetværks formand Christian Holch, der selv er advokat.

Advokat Christian Holch er formand for Stavtrup Erhvervsnetværk.

Advokat Christian Holch er formand for Stavtrup Erhvervsnetværk. Privatfoto

Han tilføjer, at støjen fra motorvejen er veldokumenteret. Eksempelvis måtte man på grund af for megen støj droppe en plan om en børnehave i et tæt beboet område nærmest motorvejen med grunde, som er udstykket af kommunen selv. Siden da er støjen endda blevet væsentligt værre, efter hastigheden på motorvejen er sat op fra 110 til 120 km/t.

Brabrandsøen

De lokale erhvervsfolk har også et ønske om flere rekreative områder i byen, herunder en bedre adgang til Brabrandsøen, som grænser op til Stavtrup.

"Vi ønsker en helt anden adgang til Brabrandsøen, så Stavtrup-borgerne på lige fod med naboerne på den anden side af vandet kan få adgang til den sø, som vi alle elsker at komme rundt om," siger Christian Holch.

Fantastisk lokalsamfund

Formanden for Stavtrup Erhvervsnetværk fortæller, at netværket har været i gang snart et halvt år og er etableret som en forening, der ønsker at samarbejde med lokalrådet i Stavtrup, skolebestyrelsen, det lokale erhvervs- og foreningsliv samt det udvalg, der arbejder på at realisere planerne om en multihal og kunstgræsbane i Stavtrup.

"Vi synes, vi har et fantastisk lokalsamfund, men vi vil gerne have et endnu stærkere sammenhold."

Publiceret 07 March 2019 07:10