Lone Norlander, byrådsmedlem for Enhedslisten i Aarhus

Lone Norlander, byrådsmedlem for Enhedslisten i Aarhus Pressefoto

Forslag: Tørklæde kan blive en del af de sundhedsansattes uniform i Aarhus

Ansatte i Sundhed og Omsorg i Aarhus skal have mulighed for at bruge et tørklæde, der passer til deres uniform, mener Enhedslisten

Enhedslisten foreslår, at der designes et tørklæde, som passer i farve og kvalitet til medarbejdernes uniformer i Sundhed og Omsorg.

Så kan de kvinder, der ønsker at bære tørklæde på arbejde, vælge at gå med et standardiseret tørklæde.

Sådan lyder et forslag fra Enhedslisten i Aarhus, som er på byrådets dagsorden onsdag 6. marts.

"Baggrunden for forslaget er nylige udtalelser fra rådmanden for Sundhed og Omsorg i Aarhus, Jette Skive. Hun har offentligt støttet et forslag i Folketinget fra sit parti, Dansk Folkeparti, om at forbyde offentligt ansatte at bære tørklæde. Dette på trods af, at der i Sundhed og Omsorg er mange loyale, hårdtarbejdende medarbejdere som bærer tørklæde. Rådmandens holdning er diskriminerende overfor en stor gruppe loyale medarbejdere, der i årevis har passet deres arbejde til stor gavn for mange aarhusianere. Det bryder vi os ikke om. Men nu stiller vi dette forslag, der kan skabe en løsning, som alle kan være tilfredse med," siger Lone Norlander, byrådsmedlem for Enhedslisten i Aarhus, i en pressemeddelelse.

Enhedslisten mener, at Jette Skives holdning til ansatte i Sundhed og Omsorg, der bruger tørklæde, er i modstrid med Aarhus Kommunes personalepolitik, der blandt andet bygger på troværdighed, tillid, respekt og mangfoldighed.

Enhedslisten foreslår, at der indføres et standardiseret tørklæde som supplement til uniformen i Sundhed og Omsorg til medarbejdere, der ønsker at benytte dette. Det skal desuden være med til at sikre hygiejnen.

"Vi signalerer i forvejen med uniformen, at her er en medarbejder fra Sundhed og Omsorg, og vi er enige i, at det er et godt signal. Med vores forslag får vi en opgradering af beklædningen for de medarbejdere, der måtte ønske at benytte sig af et hovedtørklæde," siger Enhedslistens Lone Norlander.

jr

Publiceret 04 March 2019 07:09