Ejer af Morfars Take Away, Thomas Hintze, foran seneste skud på stammen i Tordenskjoldsgade. Her åbner en ny afdeling af Morfars Take Away op på mandag.

Ejer af Morfars Take Away, Thomas Hintze, foran seneste skud på stammen i Tordenskjoldsgade. Her åbner en ny afdeling af Morfars Take Away op på mandag.

Morfars Take Away udvider på Trøjborg

Nu bliver der mulighed for at få retromad i Tordenskjoldsgade i byens første bæredygtige pølsevogn. 4. marts markeres åbningen med gratis franske hotdogs

Af
Kim Skovrup Andersen

Åbning Det er fristende at skrive, at den enes død er den andens brød, når det nu handler om mad. Det er dog en sandhed med modifikationer, når vi snakker om Morfars Smørrebrød & Take Away, der snart åbner op i Børnenes Kontors pølsevogn på Trøjborg.

For der er stadig en del af omsætningen, der kommer til at gå til de velgørende formål, som den aarhusianske humanitære organisation støtter i form af julehjælp og ferieophold til økonomisk trængte børn.

Pølsevognen har stået tom i et par år, men nu er der snart mulighed for at købe en 'hotter' med det hele på trods af navnet.

Det sker mandag 4. marts klokken 10 i Tordenskjoldsgade.

"Vi forpagter pølsevognen for Børnenes Kontor, så der er stadig en del penge, som kommer til at gå til den organisation. Vi har ledt efter ledige lokaler på Trøjborg et stykke tid, fordi vi får en del ordrer fra det her område af byen," forklarer ejer af Morfars Smørrebrød & Take Away, Thomas Hintze.

Han åbnede den første Morfars Smørrebrød & Take Away på Frederiksbjerg Torv i en tidligere slagterbutik i september 2018, og nu er tiden altså blevet moden til at udvide.

"Da vi åbnede på Frederiksbjerg var det med gratis bøfsandwichs til kunderne, og her på Trøjborg giver vi gratis franske hotdogs," fortæller Hintze og nævner, at der udover pølsevognsmad også er mulighed for at købe andre former for retromad som smørrebrød, bøfsandwichs, frikadeller, boller i karry og meget mere.

22 års brancheerfaring

Den 44-årige aarhusianer har 22 års brancheerfaring hos Raadhuus Kafeen, Hotel la Tour og Hotel Royal, men har også prøvet et liv som selvstændig i andre brancher. Det var Thomas Hintze, som stod bag busselskabet Rødbillet.dk.

Men nu er alle kræfterne fokuseret på Morfars Smørrebrød & Take Away, og det er planen, at Trøjborg-udvidelsen skal være den første af flere.

"Vi oplever en stigende efterspørgsel på klassisk dansk mad og har planer om at åbne flere steder både i vest- og sydbyen," siger Thomas Hintze, der også lokker med tilbud på op til 25 procent på udvalgte retter i åbningsugen.

Børnenes Kontors pølsevogn i Tordenskjoldsgade har stået tom i et par år. Nu kommer der nyt liv i den.

Børnenes Kontors pølsevogn i Tordenskjoldsgade har stået tom i et par år. Nu kommer der nyt liv i den.

Publiceret 25 February 2019 11:30