Minnie og Mickey Mouse til et show i 2017 i München. Foto: Ritzau Scanpix

Minnie og Mickey Mouse til et show i 2017 i München. Foto: Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Anmeldelse:

Disney on Ice - En lidt ulækker pengemaskine

Børn og barnlige sjæle havde en fest, da det omvandrende eventyrshow kom til Aarhus. Men det blev en bekostelig affære for forældrenes pengepung

Af
Danni Paulsen

Disney-koncernens omvandrende skøjteshow, Disney on Ice, har for første gang nogensinde lagt vejen forbi Aarhus, og onsdag eftermiddag blev dørene åbnet til den første af fem forestillinger i Ceres Arena.

Forventningsfulde børn klædt i især Elsa-kostumer mødte op i stort antal i deres vinterferie sammen med forældre og bedsteforældre, men alligevel ikke nok til, at arenaen var udsolgt.

Det kan måske hænge sammen med, at billetterne til showet kostede mellem 355 og 495 kroner - uanset om man er voksen eller barn.

Og troede man, at forsøget på at tjene penge til det multinationale milliard-foretagende sluttede der, så kunne man godt tro om igen.

100 kroner for popcorn

For priserne til arrangementet var så himmelråbende åndssvage, at den afdøde tegnefilm-alfader, Walt Disney, næppe kunne have udtænkt noget så virkelighedsfjernt.

"Hold. Da. Kæft. Så er de popcorn også betalt, hva'," spurgte en frustreret far retorisk, da han skulle betale 100 kroner for en stor pose lunkne popcorn, mens en engelsktalende sælger i boden blot replicerede med et "Sorry?" og ekspederede den kapitulerende far, der uden yderligere indvendinger alligevel lod sig flænse.

Og nej, der var intet specielt ved de popcorn, bortset fra at de var pakket ind i Disney-plastik.

Det samme var den lille pose popcorn til 50 kroner. Og den halve liter sodavand til 60 kroner. Ligeledes den lille pose candyfloss med dertilhørende plastik-kongekrone til 120 kroner. Og de små Mini Mouse-ører - i plastik - til 200 kroner...

Ville du til gengæld gerne have et program til showet, skulle det dog kun stå dig i 80 kroner.

Om den økonomiske regel om, at den rette prissætning er fundet, når udbud og efterspørgsel er i ligevægt, gør sig gældende her, skal vi lade være usagt. Faktum var dog, at mange af publikummerne benyttede sig af de torskedumme tilbud, der også blev viftet godt og grundigt om næserne på de ekstatiske børn.

Nogle af forældrene må dog have prist sig lykkelige over, at de ikke lige havde forudset, at man kun kunne betale med kontanter i boderne.

En speciel 'Disney Ice Cone' skulle koste den nette sum af 120-140 kroner. Foto: Danni Paulsen

En speciel 'Disney Ice Cone' skulle koste den nette sum af 120-140 kroner. Foto: Danni Paulsen

Alle klassikerne

Selve showet var der ikke en finger at sætte på. Tværtimod.

De dygtige skøjteartister fremførte forførende korte udgaver af sværvægterne fra Disneys legendariske bagkatalog.

Løvernes Konge, Snehvide, Aladdin, Den Lille Havfrue, Rapunsel, Toy Story og Nemo blev skøjtet lige ind i hjerterne på børnene og de nostalgiske voksne, der kunne synge med på de elskelige sange.

Altsammen bundet sammen af en fortælling om Mickey, Mini, Fedtmule og Anders And, der ledte efter verdens største skat.

Og deres skattejagt endte til stor jubel fra børnene med et langt nedkog af überpopulære Frost, der på forudsigelig og sukkersød Disney-vis kunne sætte en streg under, at verdens største skat jo er kærligheden.

Hele eventyrligheden varede to timer med en indlagt pause - så der også var lidt plads til mer-salg.

Torsdag nupper Disney-karavanen tre shows mere i Ceres Arena, før turen går til Odense og København.

Publiceret 13 February 2019 19:33