Main Coon katten Misser gjorde kål på rotteproblem.

Main Coon katten Misser gjorde kål på rotteproblem. Foto: Sabrina Brohus, Djursland Landboforening.

Problemer med rotter? Denne dræbermaskine kan være løsningen

Maine Coon kat fik hurtigt kål på rotter, der gjorde livet surt for Paul og hans hustru

Rotterne væltede bogstavelig talt ind i huset hos Paul Erik Skifter, der bor i Knebel på Syddjurs. Giften prellede af på de sejlivede gnavere, men så fik han et tip, som satte en stopper for rotteplagen. Det skriver Djurslands Landboforening i en pressemeddelelse.

Det begyndte med lidt rumsteren på loftet, som Paul Erik Skifter i første omgang troede var en ilder eller lækat, som skulle skræmmes væk med en omgang populærmusik fra radioen. Han skulle dog hurtigt finde ud af, at der var rotter på loftet, og det var desværre ikke det eneste sted, de opholdte sig.

"Vi havde på et tidspunkt op mod 30 rottetunneler langs stuehuset. Vi fik lagt gift ud, masser af gift, og puttede cement i hulerne, men intet hjalp. De blev ved med at komme," fortæller 68-årige Paul Erik Skifter i pressemeddelelsen fra Djurslands Landboforening.

Rotter i madvarerne

Rotterne var på loftet, de var i huset, de myldrede rundt i madvarerne. Og på badeværelset under badekarret var der en decideret rottemotorvej med heftig aktivitet.

"Det var så ubeskriveligt ulækkert. Det er slet ikke til at forestille sig," forklarer Paul Erik Skifter.

På et tidspunkt havde Paul Erik Skifter op mod 30 rottehuller i stuehuset i Knebel. Rotterne væltede ind i huset.

På et tidspunkt havde Paul Erik Skifter op mod 30 rottehuller i stuehuset i Knebel. Rotterne væltede ind i huset. Foto: Sabrina Brohus, Djursland Landboforening.

Rotterne havde nem afgang til Paul Erik Skifters hus, som er af ældre dato, og gulvet ligger direkte på sand. Det bedste ville være at få revet hele huset ned, men det var ikke en mulighed for den pensionerede betjent, som holder utroligt meget af sit fødehjem.

Main Coon kat

En dag foreslog hans søn ham at købe en Maine Coon kat. Sønnen, som bor i Grønfeld på Mols, havde efter etableringen af et rodzoneanlæg fået rotter, men de var drevet på flugt af et par insisterende racekatte.

Maine Coon er verdens største huskat og bliver omtalt som 'hunden' blandt katte, fordi den er meget social og kærlig. Den er først udviklet efter 3-4 år, og særligt hankatten kan blive stor og veje op mod 10 kilo.

Maine Coon er verdens største huskat og bliver omtalt som 'hunden' blandt katte, fordi den er meget social og kærlig. Den er først udviklet efter 3-4 år, og særligt hankatten kan blive stor og veje op mod 10 kilo. Foto: Adobe Stock

"Så kiggede min hustru efter en kat i avisen. Det er fem år siden, og vi har ikke haft rotter siden," fortæller Paul Erik.

Kort efter anskaffelsen kom hunkatten Misser med mange pakker i form af døde rotter, og det varede ikke længe, før samtlige rotter på ejendommen var forsvundet. Hver eneste dag tager hun sin runde på loftet og udenfor til stor glæde for hele familien.

"Jeg har kun ét råd til folk, som er plaget af rotter. Køb en Maine Coon kat."

jr

Publiceret 13 February 2019 10:41