Claus Krogh, ansvarshavende chefredaktør for Politikens Lokalaviser.

Claus Krogh, ansvarshavende chefredaktør for Politikens Lokalaviser.

Chefredaktørens klumme: Aarhus er en ægte gourmetby

Der er grund til at rose den utrolige virkelyst, investeringslyst og idérigdom, som findes i Aarhus indenfor restaurationsbranchen

Mandag 18. februar uddeles der endnu engang Michelin-stjerner til Danmark. I Aarhus har vi fire restauranter med hver én stjerne - det er Substans, Gastromé, Frederikshøj og Domestic. I kategorien lige under - 'Bib Gourmand' - har vi to, nemlig Pondus og Herværk.

Det er eliten. Men eliten tegner slet ikke billedet alene. For Aarhus er blevet en ægte gourmetby i den forstand, at der er et rigtig stort udbud, og kvaliteten mange steder er tårnhøj. En by med utroligt mange muligheder for at spise rigtig god mad. En by med mange forskellige slags kulinariske oplevelser. Vi skriver gerne om de nye restauranter, der løbende åbner, og som allesammen har et eller andet særkende, som gør, at netop de tror på, at de har en plads i det store udbud her i byen.

Alene i januar måned skrev vi om to nye restauranter, der åbner i Aarhus. Restaurant Kolo, der åbner i Guldsmedgade, og som har en raffineret rullekebab og alternative sene åbningstider, som en del af deres særkende. Og Restaurant Bardok, som åbner på Åboulevarden 51. Bardoks mad bliver en blanding af italiensk, østeuropæisk og tyrkisk mad.

Jeg synes, der er grund til at rose den utrolige virkelyst, investeringslyst og idérigdom, som findes i Aarhus indenfor restaurationsbranchen. Jeg tror også, at det, der er i gang her, får en effekt på sigt, som rækker ud over Aarhus C.

Aarhus er blevet en ægte gourmetby i den forstand, at der er et rigtig stort udbud, og kvaliteten mange steder er tårnhøj. En by med utroligt mange muligheder for at spise rigtig god mad

Jeg bor i Hjortshøj - og der er i dag to pizzeriaer. For noget tid siden var det på tale, at der skulle åbne en mindre kaffebar/café ved stationen. Idéen strandede af årsager, jeg ikke helt kender. Men mon ikke at alle de gode kræfter, der i dag arbejder inde i Aarhus, med tiden vil begynde at kigge mod andre områder af byen, hvor der er potentiale? Måske ikke til en Michelin-restaurant - men måske en mindre aflægger af den restaurant, der er i byen?

Michelin-restauranterne er som sagt eliten. Og eliten trækker niveauet op. Så lad os krydse poter for, at direktøren på Frederikshøj, Jeppe Lund, har ret, når han siger, at Aarhus er klar til flere etstjernede restauranter, og at en enkelt tostjernet eller mere ville være rigtig godt for byen samlet set.

Med venlig hilsen

Claus Krogh, ansvarshavende chefredaktør

Publiceret 12 February 2019 08:00