Pressefoto.

Gæsterne elsker Restaurant Moment: Gør Michelin også det?

Den vegetariske og klimabevidste restaurant på Djursland håber på, at Michelin vil belønne restaurantens kompromisløse koncept

Af
Jeppe Rafn

Restaurant Moment har siden åbningen i 2016 etableret sig som et spisested med høj gastronomisk klasse, selvom restauranten adskiller sig fra den gængse gourmetrestaurant ved at være 100 procent vegetarisk. Gæsterne elsker Moment, der i flere omgange har toppet gæsteanmelderlisten på DinnerBooking.com over de bedst anmeldte restauranter i Østjylland.

I denne måned er Aarhus vært for den årlige lancering af Michelinguide og uddeling af stjerner, og Moment håber at være i betragtning.

"Ingen ved rigtig, hvad Michelin lægger vægt på. Vi håber på at få en stjerne, men vi vil også være glade for en Bib Gourmand eller for at komme med i Michelinguiden med en tallerken (plate)," siger Rikke Storm Overgaard, indehaver af Restaurant Friland.

Pressefoto

Restaurantindehaveren understreger, at Moment ikke vil gå på kompromis med sit klimabevidste koncept i jagten på at få Michelin-anerkendelse.

"Vi arbejder på at opnå så højt et gastronomisk niveau som muligt uden at tabe vores koncept med at have klimahensyn som omdrejningspunkt. Udfordringen er selvfølgelig, at vi ikke kan servere traditionelle luksuriøse råvarer som foie gras, østers eller kaviar, men i stedet må fokusere på grøntagernes potentiale. Vi har vores egen produktionshave rundt om restauranten, hvor vi dyrker rigtig meget på meget lidt plads, og målet er at blive så selvforsynende som muligt. Vi er dog stadig afhængig af lokale producenter, som har en for os kedelig tendens til at sælge alt ud i sæsonen i stedet for at gemme til vinteren. Det håber vi på at kunne påvirke i en mere bæredygtig retning," siger Rikke Storm Overgaard.

Ude på landet

Restaurant Moment holder til i økolandsbyen Friland i Feldballe på Djursland. Det er ikke et sted, man lige falder over eller kommer til, medmindre man kender det.

"Vi ligger ude på landet og er stadigvæk ukendte for mange, så det vil betyde rigtig meget for os, hvis vi får en stjerne. Så vil endnu flere folk antageligvis rejse efter os, siger Rikke Storm Overgaard, indehaver af Restaurant Friland.

Rikke Storm Overgaard, indehaver af Restaurant Moment.

Rikke Storm Overgaard, indehaver af Restaurant Moment. Pressefoto

Uddelingen af Michelin-stjerner, Bib Gourmand og Michelin Plate anerkendelse finder sted 18. februar i Musikhuset Aarhus.

"Vi har ikke været i denne situation før og ved derfor ikke, hvad proceduren er. Dagene op til uddelingen bliver meget spændende. Michelinguiden kan komme til at betyde meget for os, men vores grundlæggende ideologi og 'budskab' om bæredygtig gastronomi vil altid veje tungere for os end stjerner og berømmelse."

Moment

Restauranten åbnede i maj 2016 i økolandsbyen Friland i Feldballe.

Rikke Storm Overgaard er indehaver.

Køkkenteamet består af køkkenchef Eigil Christensen og kokkene Sofus Jakobsen og Emil Uno

Michelinguide

Stjerner: En, to eller tre stjerner gives til restauranter i absolut topklasse.

Bib Gourmand: Gives til restauranter, der serverer rigtig god mad til fornuftige priser.

Michelin Plate (tallerken): Gives til restauranter, der serverer rigtig god mad.

Publiceret 06 February 2019 17:30