9 ud af 10 deltagere i en afstemning synes, det er irriterende at blive kontaktet af facere.

9 ud af 10 deltagere i en afstemning synes, det er irriterende at blive kontaktet af facere. Illustration fra Lokalavisens facebookside.

Afstemning: 90 procent er trætte af facere i Aarhus

Mange synes, det er irriterende at blive kontaktet på gaden af facere, der prøver at hverve medlemmer

Af
Jeppe Rafn

Lokalavisen Aarhus har med flere artikler sat fokus på de såkaldte facere fra velgørende organisationer, der står på gaden i Aarhus og tager kontakt til folk i håb om, at man vil støtte det gode formål med et medlemsskab eller lignende.

Aarhus City Forening mener, at brugen af facere i Aarhus har taget overhånd. Folk bliver stoppet den ene gang efter den anden med det resultat, at man bliver irriteret eller prøver at undgå facerne ved at snige udenom eller kigge ned i jorden. Og det er ikke godt for den gode stemning i byen, mener citydirektør Claus Bech, der langt fra er alene om at være irriteret over facere.

De er irriterende

På Lokalavisens facebookside har vi lavet en smiley-afstemning, hvor vi har spurgt, om folk synes, det er ok eller irriterende at blive kontaktet af facere. Flere hundrede har deltaget i afstemningen, og over 90 procent af deltagerne har reageret med en trist smiley og dermed tilkendegivet, de synes, det er irriterende at blive kontaktet af facere.

Den massive modstand mod facerne afspejler sig også i de rigtig mange kommentarer på Facebook, som Lokalavisens artikler har affødt. Langt hovedparten af kommentarerne er negative i forhold til facerne.

Facere ved Magasin i midtbyen. Foto: Martin Jørgensen

Facere ved Magasin i midtbyen i Aarhus.

Træls at man skal gemme sig

"Jeg bor her i midtbyen og går ture hver dag, og det er ret anstrengende at blive stoppet gennem hele byen af facere hver dag. Der kan være svært at blive ved med at svare nej tak på en venlig måde," skriver en bruger.

Flere brugere skriver, at de føler, facerne ikke accepterer et nej, og en hel del skriver, de ligefrem undgår at komme i midtbyen, fordi de ikke bryder sig om at blive kontaktet af facere.

"Det er så træls, at man skal 'gemme' sig, når man går en tur i byen, for ikke at blive stoppet. Og de går efter en for at spørge. Det er uacceptabelt," skriver en anden bruger.

Publiceret 06 February 2019 20:35