Indehaver Wassim Hallal og direktør Jeppe Lund (i jakkesæt) ser frem til, at Aarhus i denne måned er vært for uddelingen af Michelin-stjerner i Norden.

Indehaver Wassim Hallal og direktør Jeppe Lund (i jakkesæt) ser frem til, at Aarhus i denne måned er vært for uddelingen af Michelin-stjerner i Norden. Arkivfoto: Jesper Buch Rais

Restaurant Frederikshøj: Aarhus fortjener flere Michelin-stjerner

Michelin-restauranten Frederikshøj tror og håber, at der falder flere stjerner af til Aarhus, når byen i denne måned er vært for lanceringen af Michelinguiden og uddeling af de prestigefyldte stjerner

Af
Jeppe Rafn

"Vi håber, at Aarhus får flere etstjernede restauranter eller restauranter med to stjerner. Aarhus er klart til at være mere end en etsjernet by, og det vil tiltrække flere gæster fra andre lande. Hvis nu for eksempel Substans får to stjerner, vil det smitte af på os andre. Alle vil have gavn af det," siger Jeppe Lund, direktør på Frederikshøj i Aarhus.

Restauranten på Oddervej er en af fire restauranter i Aarhus, som har en Michelin-stjerne. De andre er Substans i Frederiksgade, Gastromé i Rosensgade og Domestic i Mejlgade. De tre førstnævnte fik deres stjerne i 2015 og har vel og mærke bevaret den. Domestic fik sin stjerne i 2017.

Det bliver sjovt

I år er Aarhus ramme om lanceringen af den årlige Michelin-guide og uddelingen af stjerner i Norden. Musikhuset lægger 18. februar lokaler til arrangementet, som tiltrækker cremen af cremen i den nordiske restaurantverden og i hvert fald for en stund retter alle øjne på Aarhus.

"Vi synes, det er fedt, uddelingen er kommet til Aarhus. Nogle har gjort et flot stykke arbejde for at få den hertil, men det var ikke sket uden os fire restauranter, så vi må godt klappe os selv lidt på skuldrene. Det bliver sjovt at være med til eventen her i lille Aarhus (det er første gang, den nordiske event ikke finder sted i en hovedstad), og det giver noget omtale andre steder end i Lokalavisen, Aarhus Stiftstidende og Jyllands-Posten," siger Jeppe Lund, direktør på Frederikshøj.

"Jeg tænker, det vil være mærkeligt, hvis der ikke sker noget noget nyt i Aarhus, når man nu holder så stor en event her. Der er rigtig mange, der lægger blod, sved og tårer i at stå bag gryderne og lave mad, og jeg synes, Aarhus fortjener mere, end vi har nu. Det er også nødvendigt, hvis vi skal bibeholde fokus på Aarhus som en gastronomisk by at rejse til," siger direktøren på Frederikshøj.

Drømmer om to stjerner

"Her på Frederikshøj vil vi gerne udvikle os, og lige siden vi fik den første stjerne, har vi ikke lagt skjul på, at vi håber at træde et skridt op. Vi har ikke en forventning om, at det kommer til at ske i år, men en forhåbning om, at det kommer til at ske på et tidspunkt. Om det bliver i år eller om fem år, ved ingen. De kære Michelin-inspektører er ikke de nemmeste i verden at blive kloge på."

Da Frederikshøj i 2015 fik sin Michelinstjerne, gav det restauranten et løft.

"Vi ser nogle andre typer gæster end ellers. Der kommer kinesere, briter og mange andre udenlandske gæster og spiser hos os. De fylder ikke restauranten op, men de giver nye oplevelser, og det er spændende at servere for nogen med en helt anden kultur. Da vi fik vores stjerne, havde det en god effekt. Vi solgte flere borde alt andet lige, og vi har været så priviligerede, at det er blevet ved. Det vil være katastrofalt for os, hvis vi mistede stjernen," siger direktøren på Restaurant Frederikshøj, som bliver drevet og ejet af stjernekokken Wassim Hallal.

Michelin i Aarhus

Restauranter med en stjerne: Substans, Gastromé, Frederikshøj, Domestic

Restauranter med en Bib Gourmand, som gives til restauranter, der serverer rigtig god mad til rimelige priser: Pondus, Hærværk

Restauranter med en Michelin Plate (tallerken), som gives til restauranter, der serverer rigtig god mad: Nordisk Spisehus, Kähler Spisesalon, Ferdinand, Mash, ET, Brasserie Belli, Møf, F Høj Deli, Gäst, Frederiksgade 42, Retour Steak Aarhus

Publiceret 05 February 2019 10:00