Aarhus for mangfoldighed var i dag mødt frem i Tilst til moddemonstration mod Rasmus Paludan.

Aarhus for mangfoldighed var i dag mødt frem i Tilst til moddemonstration mod Rasmus Paludan. Øxenholt Foto

Debat: Hvorfor tager Aarhus-politikere ikke moralsk afstand til Rasmus Paludan?

Moddemonstranter til Rasmus Paludan efterlyser opbakning fra byens politikere

Af
Elsebeth Frederiksen og Konni Nørlem på vegne af Aarhus for mangfoldighed

Aarhus for mangfoldighed havde indkaldt til demonstration mod Rasmus Paludans varslede koranafbrænding i Tilst i dag fra kl. 12.00-17.00. Det havde vi gjort for at stille os i spidsen for et fredeligt og multikulturelt modsvar til Rasmus Paludans hadske, racistiske og religionskrænkende propaganda. Den første halvanden time forløb forholdsvis roligt, hvor vi sammen med lokalområdets unge sang et hav af sange og i fællesskab råbte 'Ingen racister i vores gader'.

Ind imellem sangene svinede Rasmus Paludan områdets beboere til, råbte til dem at de skulle rejse 'hjem', ikke havde noget at gøre i Danmark og ikke kunne tale dansk. Os kvindelige deltagere kaldte han landsforrædere og feltmadrasser. Med sig havde han en gruppe fotografer, som gik og filmede og lavede close up billeder på alle moddemonstranter.

Video: Øxenholt Foto

Ca. kl. 13.35 blev der skudt 5-10 kanonslag ind i menneskemængden fra den modsatte side af vejen, og kun på mirakuløs vis blev ingen ramt. Vi opfordrede herefter politiet til at opløse de to demonstrationer, da det helt indlysende var en farlig situation for de mange voksne, unge og børn, der var mødt frem. Det mødte vi ingen lydhørhed for hos politiet. Klokken 13.45 opløste vi derfor vores demonstration, da vi ikke ville tage ansvaret for, at vores demonstranter blev beskudt med kanonslag.

Selvom Rasmus Paludan har sin grundlovssikrede ret til at gennemføre sine koranafbrændinger og islamofobiske og fremmedfjendske gademøder rundt omkring i landet, undrer vi os på det kraftigste over, at de lokale politikere i Aarhus Byråd ikke tager moralsk afstand fra Rasmus Paludans aktiviteter. Havde det været en bebudet afbrænding af de kristnes bibel eller jødernes Tora i Aarhus, havde vi formentlig (og forhåbentligt) oplevet en moralsk afstandtagen fra byens byrådspolitikere. Vi ønsker os, at de lokale politikere vil beskytte alle byens borgere og klart sige, at der er plads til alle i Aarhus uanset baggrund, hudfarve og religion.

Så vi vil hermed opfordre byens lokalpolitikere, gerne med borgmester Jacob Bundsgaard i spidsen, til at tage moralsk afstand fra Rasmus Paludans koranafbrændinger og hadske gademøder her i vores Aarhus - mangfoldighedens og smilets by!

Publiceret 03 February 2019 21:24