Fatma Øktem stiller op til folketingsvalget for Venstre i Østjylland.

Fatma Øktem stiller op til folketingsvalget for Venstre i Østjylland. Pressefoto

Tager afstand til Rasmus Paludan: Bogafbrændinger er udansk og ekstremistisk

Folketingskandidat Fatma Øktem er stærk modstander af Rasmus Paludans planlagte afbrændinger af koranen. Hun udfordrer Paludan til en duel på ord

"Jeg er dansk. Født, opvokset og bosiddende i Aarhus hele mit liv. Jeg er så dansk, og jeg kan bare sige, at Rasmus Paludans bogafbrændinger i Aabyhøj og Tilst 2. og 3. februar er så udansk og ekstremistisk som noget."

Sådan lyder det fra tidligere folketingsmedlem Fatma Øktem, der opstiller til det kommende folketingsvalg for Venstre i Østjylland.

"Allerhelst ville jeg bede folk om at ignorere Rasmus Paludan og hans aktioner. For jeg er liberal. Jeg går ind for ytringsfrihed. For alle. Også til Rasmus Paludan. Jeg bliver bare nødt til at tage afstand. Og gøre det meget, meget kraftigt. For Rasmus Paludans planlagte og anmeldte aktioner med afbrændinger af Koranen er meget, meget udansk og ekstremistisk," skriver Fatma Øktem i en mail til Lokalavisen.

"Bogafbrændinger var noget, nazisterne gjorde mod jøderne i 1930’ernes Tyskland. Et af de sorteste og mørkeste kapitler i Tysklands og Europas nyere historie. Det er aldeles ikke dansk. Ja, det er så langt fra dansk kultur, dansk tænkning og dansk væremåde, som man overhovedet kan komme."

Venstre-politikeren, der er opstillet i Skanderborg-kredsen, erindrer om, at mange folk tog afstand fra tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, da han kort før folketingsvalget i 2001 på et tv-transmitteret vælgermøde rev sider ud af sin modkandidat Anders Fogh Rasmussens bog.

"Rigtig mange mennesker tog afstand fra den demonstration, hvor en siddende statsminister ødelagde en konkurrents bog. Det kunne danskerne ikke lide – og det var med til at gøre Anders Fogh til statsminister," siger Fatma Øktem.

"Når Rasmus Paludans planlægger gentagne gange at brænde Koranen, så er det jo taget meget, meget længere ud på ekstremerne. Det er så langt ude, at det ligner en planlagt kopi af det, nazisterne bedrev i Tyskland i 30’erne. Det hører bare ikke hjemme i Danmark. Danmark bygger ikke på nationalsocialisme, men på liberale frihedsrettigheder. Det er på de værdier, vi har bygget et af verdens rigeste og mest succesrige samfund."

Fatma Øktem mener, at Rasmus Paludan med sin opførsel skaber konflikter og undergraver den frihed, som det danske samfund bygger på.

"Det vil jeg tale imod - og derfor udfordrer jeg Rasmus Paludan. Til en duel på ord. Mød mig lige hvor du tør. Hvis du tør! Drop dine udanske bogafbrændinger og mød et voksent menneske, der tør tage fat på Danmarks udfordringer. Også når det gælder udlændinge- og integrationspolitik."

Publiceret 02 February 2019 09:07