I weekenden har Rasmus Paludan varslet demonstration i Aarhus, hvor han vil brænde koranen af.

I weekenden har Rasmus Paludan varslet demonstration i Aarhus, hvor han vil brænde koranen af. Fotocollage: Arkiv og Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Chefredaktørens klumme: Hold jer væk fra Rasmus Paludans demonstrationer

Claus Krogh mener, at man skal ignorere politikere som Rasmus Paludan

Vi sad en aften derhjemme ved middagsbordet, snakken gik og pludselig begyndte de tre ældste børn, at snakke om Rasmus Paludan. Jeg fangede ikke helt anledningen til det, men da de nævnte hans navn, spidsede jeg ører. De tre ældste derhjemme er henholdsvis 10, 15 og 17 år - og de havde et for mig overraskende stort kendskab til Rasmus Paludan.

Rasmus Paludan er leder af partiet Stram Kurs, der blandt andet er imod masseindvandring og islamisering af samfundet. Men Rasmus Paludan er også en moderne agitator, der har set internettes kraft i forhold til at nå langt ud med sine budskaber, og han har formået at udnytte den kraft.

Det er mine tre børns viden om ham et ganske synligt bevis på. Her på avisen har vi også skrevet om Rasmus Paludan. Sidst da vi den 12. januar skrev, at han har varslet fire demonstrationer, hvor han vil brænde koranen af. En af demonstrationerne bliver på Åbyhøj Torv. Artiklen blev heftigt debatteret - og Paludan nåede derfor sit mål - nemlig at nå ud til flere mennesker via medierne. Det er noget, vi er os ret bevidste om her på avisen - vores medvirken til at sprede Paludans fremmedfjendske budskaber. Men vi mener, at vores forpligtigelse til objektivt at beskrive det samfund, vi lever i, også omfatter at skrive om Rasmus Paludan.

Jeg har i forbindelse med denne klumme set en del af hans videoer på nettet. Og det er deprimerende at se. Dels er budskaberne fremmedfjendske og ikke forankret i andet end modstand mod islamisme - men det er dobbelt deprimerende at se dem, der møder op for at forsøge at råbe højere end Paludan. De fremstår absolut ikke bedre end Paludan og er dermed kun med til at forstærke Paludans budskaber.

Og her er vi så ved kernen i det her. For Paludans liv på nettet fodres af, at han filmer alle demonstrationerne, og de bliver klippet og lagt på YouTube med det ene formål at fremstille Paludans modstandere i dårligst muligt lys. Og det lykkedes.

Jeg vil derfor opfordre alle til at holde sig væk fra Paludans varslede demonstrationer. Ved at ignorerer ham forstummer hans muligheder for at råbe højt og dermed tiltrække sig opmærksomhed, og hvorved han stille og roligt vil forstumme.

Med venlig hilsen

Claus Krogh

Ansvarshavende chefredaktør

Publiceret 31 January 2019 09:58