Kronprinsesse Mary var onsdag til

Kronprinsesse Mary var onsdag til "Leg på plejehjem på Huset Trøjborg Ritzau Scanpix / Mikkel Berg Pedersen

Ingen blomster til Mary på Trøjborg

Kronprinsessen er i Aarhus i dag. Et besøg hun selv har ønsket

Af
Trille Skøtt-Jensen

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary tilbragte onsdag flere timer i Aarhus. Besøget startede klokken 14.12, da Kronebilen kørte ind foran trappen til Huset Trøjborg på Kirkegårdsvej. Borgmesteren tog imod, sammen med rådmand Jette Skive og sekretariatschef Maj Morgenstjerne.

Hun skulle fortælle Mary om året 2018 som frivillighovedstad. For det var lige det, Kronprinsessen ville. Vende tilbage og møde nogle af de mange frivillige, som Aarhus har. Og det skulle være et helt uformelt møde. Derfor var der ingen blomsterpige.

Danmarks fremtid ventede

Men indenfor ventede en hel masse små prinser og prinsesser i en stor rund cirkel. For Mary skulle til "Leg på Plejehjemmet". Som Lokalavisen kunne fortælle tirsdag, så er det Esra Alici Pedersen, der med stor succes arrangerer babytræf på 13 af kommunens plejehjem, så de helt små og de ældre kan mødes til fælles glæde.

"I Trøjborg er der ofte 15-20 babyer med, men det kan også bare være en eller fire. Det vigtigste er ikke antallet, det er øjeblikket. Det er samværet," fortalte en spændt Esra, inden Kronprinsessen kom.

Som 22-årig mødte Gudrun Elise Sørensen Dronning Ingrid. Som 88-årig mødte hun Kronprinsesse Mary på Trøjborg til Leg på Plejehjem. Kvinden bag det koncept er Esra Alici Pedersen (til højre)

Som 22-årig mødte Gudrun Elise Sørensen Dronning Ingrid. Som 88-årig mødte hun Kronprinsesse Mary på Trøjborg til Leg på Plejehjem. Kvinden bag det koncept er Esra Alici Pedersen (til højre) Ritzau Scanpix / Mikkel Berg Pedersen

Og glæden børn og gamle imellem var tydelig at se. For 88-årige Gudrun Elise Sørensen er samværet med babyerne helt unikt.

"De er Danmarks fremtid. Sådan føler jeg som jættegammel. Og så er de så bedårende. Det vil jeg sige til prinsessen," fortalte Gudrun til Lokalavisen.

Hun sad, som de andre gamle, i en stol i cirklen.

Ved siden af Gudrun stod en tom stol og den skulle Mary sidde i. Og da Kronprinsessen endelig kom og satte sig, så kunne Gudrun fortælle, om dengang hun som 22-årig mødte Dronning Ingrid. De snakkede også om meget andet, og Kronprinsessen fik en baby i armene.

Ville ikke tabe baby

Så startede Leg med baby, og de voksne sang og dansede hilseleg. Mary bar babyen hele vejen rundt og sang med. Men da de andre mødre begyndte at kaste deres børn op i luften, så sagde Mary:

"Nej, det tør jeg næsten ikke,"

Hun var bange for at tabe barnet. Men til sidst tog hun mod til sig og gav en lille flyvetur.

Kronprinsessen turde næsten ikke kaste 6 mdr gamle Cirka Diget op i luften. Men hun gjorde det med sikker hånd.

Kronprinsessen turde næsten ikke kaste 6 mdr gamle Cirka Diget op i luften. Men hun gjorde det med sikker hånd. Ritzau Scanpix / Mikkel Berg Pedersen

Efter besøget hos "Leg på Plejehjem" gik turen videre ud i frivillighuset, inden hun igen steg ind i Kronebilen og kørte videre til Sager der Samler i Vestergade 43.

Besøget blev sat i værk efter Kronprinsessens eget ønske. Hun var protektor for Aarhus som europæisk Frivillighovedstad, og hun havde ønsket at vende tilbage og møde flere af de frivillige og opleve aktiviteterne.

Publiceret 30 January 2019 16:31