Det er ikke længere muligt at tjekke ind og ud med sit dankort ved p-automaterne på de offentlige p-anlæg i Aarhus.

Det er ikke længere muligt at tjekke ind og ud med sit dankort ved p-automaterne på de offentlige p-anlæg i Aarhus. Det har skabt vrede blandt flere aarhusianske bilister. Foto: Jonas Wrede Hansen

Efter bilisters vrede over ny p-ordning:

S-politiker er åben for ændring af betalingsformen

Byrådsmedlem Ango Winther (S) stemte for ny betalingsform ved p-automater, men er ikke afvisende for at gå tilbage til den gamle

Af
Jonas Wrede Hansen

Betalingsparkering Det har skabt vrede blandt flere aarhusianske bilister, at det ikke længere er muligt at tjekke ind og ud med betalingskort ved de offentlige p-anlæg og p-huse i Aarhus. Efter Lokalavisen Aarhus i sidste uge beskrev problemstillingen med overbetaling, skabte det stor debat på avisens Facebook-side.

Adskillige aarhusianere delte Lystrup-borgeren Christen Clemmensens frustrationer over, at man med betalingskort nu kun kan betale forud. Med den model kan man nemlig komme til at betale for meget, da man på forhånd skal vælge, hvor lang tid man parkerer.

Den eneste, der griner på vej hen til banken, er kommunen. Det er ikke borgeren

Også byrådsmedlem Almaz Mengesha fra Liberal Alliance, der er medlem af Teknisk Udvalg, deler de mange bilisters utilfredshed.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Almaz Mengesha kan ikke forstå, hvorfor man har valgt at ændre betalingsløsningen ved parkeringsautomater til forudbetaling.

Almaz Mengesha kan ikke forstå, hvorfor man har valgt at ændre betalingsløsningen ved parkeringsautomater til forudbetaling. Foto: Aarhus Kommune

"Jeg har tænkt meget over, hvad der ligger bag, at man har valgt at fjerne muligheden at tjekke ind og ud for almindelige dankortbrugere, og den forklaring, som de (Teknik og Miljø, red.) kommer med, er, at det skulle være mere serviceorienteret. Den køber jeg ikke, for det er et spørgsmål om, at det her koster flere penge. Enten i form af en parkeringsbøde, fordi man køber for lidt tid, eller fordi man overbetaler, " fortæller hun og fortsætter:

"Den eneste, der griner på vej hen til banken, er kommunen. Det er ikke borgeren. Jeg må betragte det som om, at man vil prøve at tjene flere penge på borgerne."

Rødt flertal bag ordningen

Den nye betalingsform er en del af den parkeringspolitik, der trådte i kraft denne måned. Den blev stemt igennem i byrådet sidste år af et solidt rødt flertal. Alle de borgerlige partier i Aarhus Byråd stemte imod.

"Jeg stemte imod, fordi jeg synes, at den nye parkeringspolitik har til formål at gøre det endnu sværere at være bilist i Aarhus," lyder det fra Almaz Mengesha fra Liberal Alliance.

Ango Winther, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Teknisk Udvalg, stemte derimod for den nye parkeringspolitik, og han forklarer til Lokalavisen Aarhus, at der er fordele og udlemper med den nye betalingsform ved automaterne.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Ango Winther (S) vil opfordre til, at man evaluerer den nye betalingsform, som han selv stemte for, efter flere bilisters utilfredshed.

Ango Winther (S) vil opfordre til, at man evaluerer den nye betalingsform, som han selv stemte for, efter flere bilisters utilfredshed. Foto: Aarhus Kommune

"Mange bilister klagede førhen over, at de skulle betale en afgift, fordi de glemte at tjekke ud, og det slipper man for ved den nye betalingsform," lyder det fra Ango Winther.

Men er det ikke ens eget ansvar at få tjekket ud?

"Jo. Det har du da ret i, men det gav en masse administrativt bøvl."

Vil opfordre til evaluering

Men de mange bilisters vrede over den nye form gør indtryk på socialdemokraten, der ikke er afvisende over for, at man kan gå tilbage til den gamle model igen.

"Jeg vil lægge op til, at der skal laves en evaluering på den nye betalingsform, og så kan man bagefter tage stilling til, om den gamle model er bedre," fortæller Ango Winther, der afviser, at der skulle ligge en økonomisk bagtanke bag ændringen til forudbetaling.

"Det er slet ikke hensigten, at kommunen skal tjene ekstra penge," slår han fast.

Publiceret 26 January 2019 10:20