Ziggy på Trøjborg.

Ziggy på Trøjborg. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse:

Ziggy Trøjborg er populær, men maden var middelmådig

Madanmelderne var ikke helt oppe at ringe over Ziggy Trøjborg

Af
Jan L. Pedersen

Aarhus Update

madanmeldelse “Skal vi ikke bare hygge os”, står der på forsiden af menukortet hos Café Ziggy på Trøjborg. Det tog betjeningen alvorligt den dag, vi var forbi. De havde god tid, og vi ventede i godt 10 minutter, inden vi fandt ud af, at vi skulle bestille i baren. Tjeneren undskyldte, at hun ikke havde fortalt os det.

Betaling med det samme

Vi bestilte i baren, og her fik vi også vores drikkevarer, som om vi selv bragte dem ned til bordet. Sådan var det her. Den søde tjener spurgte, om vi ikke ville betale med det samme, da det plejede man at gøre her. Det gjorde vi så. Og det samme da vi bestilte anden gang.

Tapas til 105 kroner

Tapas på et bræt. En industripesto som smagte syntetisk. Hvordan de kan finde på at servere den, ved jeg ikke. Men vi fire var enige om, den her var helt gal. Ellers var der vindruer, Port Salut ost, en Høost, kold parmaskinke, et par faste ølpølser plus brød og blødt smør i brikker fra Bakkegården. Tja. Det var ikke den store oplevelse, men en opvisning i supermarkedsprodukter. Ingen anbefaling herfra.

Tapas.

Tapas. Foto: Aarhus Update

De kaldte det Bøf Stroganoff

Braiseret oksekød, paprikasauce med bacon og kartoffelmos. Det var en fordansket Boeuf Stroganoff. Faktisk blot en tomatsauce med oksekød og champignon, løg og et par stykker bredbladet persille. Bacon fandt vi ikke noget af, men der stod, der var bacon i. Den smagte ikke af noget.

Jeg tvivler på, der var paprika i. Det er lang tid siden, jeg har fået en så svag og ligegyldig stroganoff. 119 kroner var heller ikke alverden. En trist omgang, som jeg ikke forstod meningen med.

Bøf stroganoff.

Bøf stroganoff. Foto: Aarhus Update

Ziggy burgeren til 112 kroner

Her var opløftningen. Burgeren var med en perfekt stegt bøf. Bøffen var rosa og fin saftig. Der var masser af dressing, hvilket gjorde, at burgeren ikke blev tør. Bacon og rødløg var der også. En anstændig caféburger med store, runde, rustikke og bløde kartofler til.

Ziggyburgeren.

Ziggyburgeren. Foto: Aarhus Update

Svag pasta og kylling i karry til 119 kroner

En kedelig pastaret var, hvad vi fik her. Neutral i smagen, men baconen var sprød og gav et ekstra pift til den ufattelig svage karrysmag. De syltede rødløg løftede oplevelse, og flere af dem havde været perfekt. Kyllingen var ikke tør, men tam i smagen. En skuffende omgang.

Pasta med kylling og bacon.

Pasta med kylling og bacon. Foto: Aarhus Update

Kyllingeburger til 112 kroner

Kyllingen bestod af flere stykker mindre stykker fileter. Kyllingefileterne var dejlig saftige og dækket ind i smeltet cheddar-ost. Hertil var der knasende, sprød bacon, salat og rødløg i burgeren.

Brødet var alt andet end tørt, og smurt ind i et godt lag dressing. Her var der både mayonnaise og tomatdressing. Specielt tomatdressingen gav burgeren en god krydret smag.

En kyllingeburger.

En kyllingeburger. Foto: Aarhus Update

Hvad drak vi?

Saften var fortyndet med vand. Det gør man mange steder. På den måde bliver en flaske på 25 cl. til 40. cl og prisen til 45 kroner. Smart. Ellers var der Klosterbryg fra Aarhus Bryghus til 75 kroner for en stor flaske. Dog var der 60 cl i. Ellers et glas Stone Peak rødvin til 58 kroner. Der var ikke de store overraskelser - og priserne var vel, som sådan nogle nu engang er på en kendt café.

Lokal øl.

Lokal øl. Foto: Aarhus Update

Vurdering

Ziggy er hyggelig. Utrolig hyggelig. Her kommer alle typer mennesker. Nok mest lokale fra Trøjborg. De spiser mad og drikker. Nødvendigvis ikke sammen.

Maden var middelmådig. Generelt manglede der smag. Det er typisk cafémad fra en svunden tid, hvor gæsterne ikke var kritiske.

Vi kom af med 832 kroner for både mad og drikke. Et fund til prisen var vi på ingen måde ude i. Det virkede som om, at den mest af alt var lavet for at mætte, fremfor at give os gæster god smag og ikke mindst en smagsoplevelse.

Gæster hos Ziggy på Trøjborg.

Gæster hos Ziggy på Trøjborg. Foto: Aarhus Update

Betjeningen var tæt på ikke eksisterende. De afleverede maden, og det var så det. Vi bestilte, og betalte efter hver bestilling i baren. Vi ordnede selv drikkevarerne og genbestillinger. Det er ikke hver dag, jeg oplever det på caféer - faktisk utrolig sjældent. Men hos Ziggy har man valgt non-service, hvilket er lidt utraditionelt.

Jeg mener, at Café Ziggy er Trøjborgs hyggeligste café, og jeg kommer gerne igen, men ikke på grund af maden.

Café Ziggy Trøjborg

    Tordenskjoldsgade 96

    8200 Aarhus N

Publiceret 23 January 2019 06:00