Det nye kommunale kontorhus Blixens på Karen Blixens Boulevard i Gellerup

Det nye kommunale kontorhus Blixens på Karen Blixens Boulevard i Gellerup Foto: Aarhus Kommune

De første medarbejdere er flyttet ind i Blixens

Op mod 1.000 kommunalt ansatte flytter i de kommende uger ind i Blixens i Gellerup

De første medarbejdere flyttede i går ind i det nye kommunale kontorhus på Karen Blixens Boulevard i Gellerup. Huset bliver arbejdsplads for 750 medarbejdere i magistratsafdelingen for Teknik og Miljø, der i den kommende måned rykker ind. Dertil kommer 220 medarbejdere fra Familiecentret hos Sociale Forhold og Beskæftigelse, og Østjyllands Politi har en afdeling med 50 medarbejdere. Endelig vil medarbejdere fra Restaurant Europa samt en række iværksættere få arbejdspladser i det nye hus, der er blevet døbt Blixens. Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

"Vi har givet huset et navn, fordi det er tanken, at aarhusianerne skal bruge det og have masser af lejligheder til at besøge det. Ligesom Dokk1 er blevet et offentligt mødested, så skal Blixens kunne det samme. Dokk1 signalerer, at huset ligger på havnen. Vi signalerer, at vi ligger på Karen Blixens Boulevard," siger Bente Sejersen, projektchef i Teknik og Miljø.

Den kommunale udflytning af omkring 1.000 medarbejdere er en del af Helhedsplanen, der skal sikre arbejdspladser i området.

Blixens er i alt 22.800 kvadratmeter stort og er bygget i et partnerskab med A. Enggaard, der står for opførelsen samt drift af bygningen i 15 år.

jr

Publiceret 23 January 2019 10:06