Claus Gade Sørensen var vred på gerningsmanden i tiden efter skyderiet på Aarhus Universitet. Faktisk var han så vred, at han planlagde at tage ud for at tisse på gerningsmandens grav.

Claus Gade Sørensen var vred på gerningsmanden i tiden efter skyderiet på Aarhus Universitet. Faktisk var han så vred, at han planlagde at tage ud for at tisse på gerningsmandens grav. Foto: Magnus Bekholm

Podcast-serie:

"Jeg havde planer om at tage ud at pisse på hans grav"

I tredje afsnit af 'Skyderiet på Aarhus Universitet' fokuseres der på gerningsmanden bag skuddramaet

Af
Jonas Wrede Hansen

Claus Gade Sørensen, der tilbage i 1994 var studerende på Aarhus Universitet og befandt sig i kantinen, da en 35-årig mandlig studerende mødte op og dræbte to studerende med et oversavet jagtgevær, havde i tiden efter skyderiet ikke meget til overs for gerningsmanden. Han var vred. Rigtig vred. Det fortæller han i tredje afsnit af Lokalavisen Aarhus' podcast-serie 'Skyderiet på Aarhus Universitet'.

Lyt til tredje afsnit af 'Skyderiet på Aarhus Universitet:

"Jeg synes jo, han var et fjols. Jeg synes, han var en idiot. Jeg synes, han var en taber på den måde at hæve sig op til at være et eller andet på andres bekostning," siger Claus Gade Sørensen blandt andet i afsnittet. i podcast-afsnittet.

Faktisk var den tidligere studerende på Aarhus Universitet så sur på gerningsmanden, at han i perioden efter skyderiet overvejede at vise sin utilfredshed på en helt særlig måde.

"Jeg havde planer om at tage ud at pisse på hans grav. Jeg fik det så aldrig gennemført, og det var nok også godt nok," forklarer han.

(Artiklen fortsætter under billedet)

De første tre afsnit af Lokalavisen Aarhus' podcast-serie om skuddramaet for næsten 25 år siden er ude nu. Søg på 'Skyderiet på Aarhus Universitet' dér, hvor du normalt lytter til dine podcasts.

De første tre afsnit af Lokalavisen Aarhus' podcast-serie om skuddramaet for næsten 25 år siden er ude nu. Søg på 'Skyderiet på Aarhus Universitet' dér, hvor du normalt lytter til dine podcasts. Grafik: Klaus Møller

I dag ser Claus Gade Sørensen dog anderledes på gerningsmandens årsag til at gøre, som han gjorde:

"Nu kan jeg godt se lidt mere reflekteret på det, at han jo var ude i en situation, hvor han måske skulle have haft noget hjælp og være blevet samlet op, så han ikke endte der, hvor han gjorde," fortæller han.

En ensom person

I tredje afsnit af 'Skyderiet på Aarhus Universitet' tegner der sig da også et billede af gerningsmanden som en person, der kæmpede med nogle store problemer og frustrationer. Journalist Magnus Bekholm forsøger at kigge nærmere på, hvem den 35-årige studerende var. Men det viser sig at være svært. For der er ikke særlig mange, der kendte gerningsmanden, og informationerne om ham er meget sparsomme.

Men Magnus Bekholm finder alligevel frem til to personer, som boede på kollegie med gerningsmanden, og den ene af dem mødte ham kort tid før, at han tog til kantinen på Aarhus Universitet med et oversavet jagtgevær.

Lyt til tredje afsnit af 'Skyderiet på Aarhus Universitet' i iTunes, på Spotify, på Soundcloud, og hvor du ellers hører dine podcast.

SKYDERIET PÅ AARHUS UNIVERSITET

En podcast-serie fra Lokalavisen Aarhus i fem afsnit.

Udkommer hver tirsdag i iTunes, på Soundcloud og på diverse andre podcast-platforme

De første tre afsnit er ude nu og kan høres her

Vært: Magnus Bekholm

Publiceret 22 January 2019 07:00