Projektudviklingschef Claus Schovgaard Rasmussen fra Arkitektgruppen, der har etableret sig i Aarhus.

Projektudviklingschef Claus Schovgaard Rasmussen fra Arkitektgruppen, der har etableret sig i Aarhus. Pressefoto

Ny ejer vil bygge boliger og erhverv i Risskov

Utidssvarende ejendomme i attraktivt kvarter i Risskov skal bygges om til blandet bolig- og erhvervsbyggeri

Arkitektgruppen har købt en håndfuld ejendomme mellem Grenåvej, Vestre Strandallé og Agerbæksvej i Risskov, hvor projektudviklingsvirksomheden vil udvikle et blandet byggeri med boliger og erhverv.

"Vi ser et stort potentiale i beliggenheden, som samler det bedste af to verdener. For virksomheder, der ønsker profilering og nem adgang til Aarhus' hovedtrafikårer, er placeringen ud mod Grenåvej og Vestre Strandallé perfekt. Og samtidig er der kort afstand til skov og strand, ligesom Risskov er et meget attraktivt boligområde kun få kilometer fra centrum af Aarhus," siger projektudviklingschef Claus Schovgaard Rasmussen i en pressemeddelelse fra Arkitektgruppen.

Arkitektgruppen vil udvikle området mellem Grenåvej, Vestre Strandallé og Agerbæksvej i Risskov.

Arkitektgruppen vil udvikle området mellem Grenåvej, Vestre Strandallé og Agerbæksvej i Risskov. Foto: Google Maps

Området er på 18.865 kvadratmeter (2-3 fodboldbaner) og består af ejendommene Vestre Strand Allé 54 og Agerbæksvej 13, 15-17 og 21, hvor der i dag er bygninger på omkring 7.000 kvadratmeter.

"De ejendomme, der ligger på grundene i dag, er temmelig utidssvarende, så vi glæder os til at komme i gang. Området udgør et af Aarhus Kommunes fortætningspunkter, hvor der kan ske byfortætning med boliger og erhverv. Derudover er det udpeget i kommuneplanen som et markant kryds, hvor der kan bygges et markant nyt byggeri, så der er masser af potentiale at arbejde videre med," siger projektudviklingschef Claus Schovgaard Rasmussen.

Arkitektgruppen vil nu gå i dialog med Aarhus Kommune og de nuværende brugere af ejendommene i området. Projektet er det første, som Arkitektgruppen skal i gang med at udvikle i Aarhus, siden projektudviklingsvirksomheden åbnede kontor i byen sidste år.

jr

Publiceret 21 January 2019 08:03