Mens der er stort pres på korttids-parkeringspladserne i Adelgade, så viser kommunens registreringer, at der er p-pladser nok til at dække behovet, hvis altså man er villig til at gå et lille stykke. Foto: Mostphotos

Foto: Mostphotos

EL foreslår flere p-vagter i Aarhus

Enhedslisten ønsker at ansætte 12 nye kommunale cityassistenter. Rådmanden for Teknik og Miljø er imod

Af
HENRIK GRØNVALD

JP AARHUS

Enhedslisten i Aarhus Byråd ønsker at opnormere antallet af såkaldte cityassistenter i forbindelse med vedtagelsen af kommunens nye parkeringspolitik.

Enhedslisten skriver i et forslag, som skal behandles i Magistraten på mandag, at der skal ansættes yderligere 12 parkeringsvagter, fordi de nuværende ikke har tid til at kontrollere parkering i Aarhus om aftenen.

"Vi ønsker, at når parkeringspolitikken bliver vedtaget, at der faktisk også er parkeringspladser til rådighed for beboerne i midtbyen og som minimum, at der betales for den nødvendige parkering for de bilister, som kommer fra opland og andre kommuner," fremgår det af Enhedslistens forslag.

Partiet mener også, at der i visse områder af byen opstår parkeringskaos, og at bilister parkerer ulovligt, fordi de ikke regner med at få en bøde – på grund af, at der er for få p-vagter.

Nej til flere bøder

Rådmand for teknik- og miljøafdelingen Bünyamin Simsek (V) mener dog ikke, at det er nødvendigt at ansætte flere cityassistenter.

"Jeg er ikke enig i, at der skal udskrives flere p-afgifter, der skal finansiere flere cityassistenter. De nuværende cityassistenter må i stedet tilrettelægge arbejdet, så de favner den opgave ind," siger Bünyamin Simsek og henviser til, at de nye cityassistenter skal have arbejdsplaner, så deres ruter også kan dække de nye områder, som parkeringspolitikken fører med sig.

"Der vil blive lagt vægt på, at cityassistenterne er mere til stede i de områder af byen, hvor der opleves størst problemer med fremkommelighed og trafiksikkerhed. I områder uden større problemer vil der fremover være færre besøg af cityassistenter," siger Bünyamin Simsek.

Der vil dog ifølge rådmanden stadig være målrettede kontroller på baggrund af konkrete henvendelser – eksempelvis i villakvarterer.

Publiceret 20 January 2019 13:06