Sådan kommer det nye byggeri til at se ud.

Sådan kommer det nye byggeri til at se ud. Illustration: Cebra Arkitekter

50 nye boliger på vej i Malling

Husprojektet Malling Dampmølle er nu klar, og man går formentlig i jorden inden længe

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

boliger I næsten 20 år har husprojektet Malling Dampmølle været undervejs, men nu ser det ud som om, at projektet meget snart er en realitet.

Direktør i Urbanus ApS Ejendomsudvikling, Henrik Olsen, der står bag byggeriet, forventer, at der ligger en byggeansøgning inden for en måned, og at byggeriet kan begynde om tre måneder, så den første del af de 50 kommende boliger kan stå klar til indflytning i starten af næste år.

Den grund, hvor de 50 nye boliger bestående af rækkehuse og lejligheder, er det, der blandt Malling-borgerne i daglig tale bliver kaldt for Wixor-grunden. Det gør den, fordi der tidligere lå et bageri på grunden, som hed Wixor.

Gennem 18 år har Henrik Olsen forsøgt at lave en lokalplan for området, og det er nu lykkes. For nogle år siden skrev Lokalavisen Aarhus også om byggeriet, hvor der blandt andet var nogle utilfredse Malling-borgere, der brokkede sig over, at Henrik Olsen vil opføre boliger på grunden, men nu er projektet godkendt, og boligerne er på vej.

Henrik Olsen ved grunden, hvor Malling Dampmølle bliver opført.

Henrik Olsen ved grunden, hvor Malling Dampmølle bliver opført. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

"Det er Cebra Arkitekter, der har tegnet projektet. Vi har kigget rigtig meget på Mallings historie, og kommer til at bygge i købmandsgård-stilen. Derfor samler vi boligerne i nogle klynger, for sådan har det været tidligere i byen. Vi satser på, at der er mange forskellige grupper af mennesker, der vil bo i de nye huse. Blandt andet regner vi med, at der vil være en del på 50 år og ældre, der ønsker et hus eller lejlighed. Jeg ved, at der er stor efterspørgsel på mindre boliger til den aldersgruppe her i Malling," siger Henrik Olsen.

Fælleshus og fællesskab

Bygningen bliver 14 meter høj i midten, og det bliver det højeste punkt i bebyggelsen. Der vil så blive bygget både et- og toplans lejligheder og huse, og første del af byggeriet formentlig bliver til andelsboliger.

Der bliver adgang til fællesarealer i de nye boliger.

Der bliver adgang til fællesarealer i de nye boliger. Illustration: Cebra Arkitekter

"Vi vil rigtig gerne lave en mangfoldig bebyggelse med ældre, seniorer, børnefamilier og førstegangskøbere. Der bliver bygget et stort fællesrum i midten af bebyggelsen, som kan bruges til fællesspisninger, fester og andre arrangementer. Derudover ved vi, at der er nogle mennesker, der har tanker om at starte et oldekolle - et kollektiv for ældre - herude, og der er det nye byggeri oplagt," siger Henrik Olsen.

Alle husene og lejlighederne bliver opført i sten og så enten skiffer eller tegl som tag.

"Det kommer til at blive bygget i gode materialer. Cebra står for byggestilen i husene, så der kommer et ensartet udtryk. Alle får adgang til enten have eller terrasse fra deres boliger, ligesom vi også kommer til at lave nogle fælleshaver og -terrasser," oplyser Henrik Olsen.

Ingen forurening

Tidligere, da Lokalavisen Aarhus skrev om byggeriet, var der nogle Malling-borgere, der var bekymrede for, om grunden var forurenet, men det forsikrer Henrik Olsen, at den ikke er.

"Vi har foretaget jordbunds- og forureningsundersøgelser, og der er ingen forurening. Vi har gravet 20 huller for at sikre os, og der er ikke noget at være nervøs for," siger Henrik Olsen.

Malling Dampmølle

    Husene og lejlighederne bliver på 60-130 kvadratmeter

    Priserne bliver, så de matcher resten af Malling

    Hussalget er startet

    Se mere på: mallingdampmølle.dk

Publiceret 18 January 2019 09:05