Lolenga Mock kaster langt fra håndklædet i ringen. Han er klar til at bokse otte omgange på lørdag i Struer til et stort Sauerland-stævne.

Lolenga Mock kaster langt fra håndklædet i ringen. Han er klar til at bokse otte omgange på lørdag i Struer til et stort Sauerland-stævne.

Veteranbokser fra Risskov drømmer stadig om VM-titel

Lolengo Mock skal atter i ringen, når han på lørdag møder argentiner til stort boksestævne i Struer. Drømmen om en VM-kamp lever stadig

Af
Kim Skovrup Andersen

Lolengo Mock snørrer atter handskerne på lørdag 19. januar, når han går i ringen for at udkæmpe sin 59. professionelle boksekamp.

Det sker til 'Double Trouble'-stævnet i Struer, hvor hovedkampene er den kvindelige verdensmester Dina Thorslund samt aarhusianske Dennis Ceylan, som begge bokser titelkampe.

Men inden da kan man i det tv-transmiterede boksestævne altså opleve Risskov-bokseren Lolengo Mock i kamp mod argentinske Meteo Damian Veron.

I træningslokalerne i Champs Camp hænger der gode minder fra dengang Lolenga Mock vandt EM-titlen.

I træningslokalerne i Champs Camp hænger der gode minder fra dengang Lolenga Mock vandt EM-titlen.

"Jeg jagter stadig min drøm om at blive verdensmester. Jeg har behov for at få muligheden for en VM-kamp, før jeg kan stoppe min karriere," fastslår veteranbokseren på 46 år, som Lokalavisen møder i Champs Camp i Sverigesgade på havnen i Aarhus.

Her har fighteren tilbragt adskillige træningstimer og tjener også til dagen og vejen ved at være personlig træner på stedet.

På trods af et knebent nederlag i Tyskland i september til tyrkiske Avni Yildirim i en WBC-eliminatorkamp, rykkede han frem på WBC-verdensranglisten fra nummer 14 til 12.

Og den placering giver næring til drømmen om en VM-kamp.

"MTK Global Boxer Management repræsenterer mig nu, og de har gode folk, der arbejder hårdt for, at jeg får en VM-kamp. Jeg satser på, at 2019 bliver året, hvor det sker. Med min nuværende placering på WBC-verdensranglisten kan det ske når som helt," siger Mock med en hæs røst og nævner, at hans tidligere tyrkiske modstander skal bokse WBC-titelkamp i februar i USA.

Lolenga Mock bor i Risskov med sin kone og tre børn: To piger og en dreng. Og de har været vant til en boksende far.

"Det er en livsstil for familien, og de støtter mig og er ikke bekymrede," fortæller supermellemvægteren, der bruger kampen på lørdag som et skridt på vej mod VM-drømmen.

"Min søn fylder seks år dagen efter, jeg skal bokse, så jeg kunne godt tænke mig at give ham en sejr i fødselsdagsgave," siger Mock med et smil.

Alder er ingen hindring

Boksere som George Foreman og senest Bernard Hopkins, der som 49-årig vandt to verdensmesterskabs-bælter i WBA og IBA-forbundet, har bevist, at det kan lade sig gøre at vinde titler i en relativ høj alder, og i det hele taget er Lolenga Mick en smule træt af at snakke om cifrene på sin dåbsattest.

"Alder er kun et tal. Det, der tæller er, hvordan du behandler din krop, og hvordan du træner og beskytter dig selv. Jeg lever et godt og sundt liv uden alkohol overhovedet og har gjort det i mange år. Min erfaring er vigtig, og jeg kender min krop ret godt efterhånden," siger den lokale bokser, der har forberedt sig på lørdagens kamp i to måneder fire timer dagligt.

Lolenga Mock

  Lolenga Mock er født 22. april 1972 i Kinshasa i Zarie, som han flygtede fra på grund af borgerkrig

  Han kom til Danmark i 2003 og er bosat i Risskov

  179 centimer høj, vejer 76 kilo og bokser i supermellemvægt

  Har bokset 58 kampe som professionel med 42 sejre heraf 13 på knockouts, 15 nederlag og 1 uafgjort

  Lolenga Mock har bokset i mere end 27 år og er kun blevet stoppet én gang i sin karriere

  Han har været indehaver af European Boxing-Union supermellemvægttitlen tre gange mellem 2006 og 2011

Publiceret 17 January 2019 18:00